maanantai 27. tammikuuta 2014

Voileipäkakku (gluteeniton)




Tein syntymäpäivilleni pari voileipäkakkua. Toisen tein gluteenittomana ja onnistui kyl ihan hyvin. Täytteenä on sama kinkkutäyte kuin tässä kakussa. Myös kuorrute on sama, mutta se kannattaa tuplata kahta kakkua varten. Täytteestä riitti kahteen pieneen leipävuokaan tehdyn leivän väliin.

Ruis-vehnäleipä

2dl maitoa
1dl vettä
1pss kuivahiivaa
1dl vehnäleseitä
1dl ruisjauhoja
1dl täysjyvävehnäjauhoja
3dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
½dl öljyä

Kuumenna nesteet 42 asteiseksi. Sekoita jauhot, suola ja kuivahiiva astiassa ja lisää nesteen joukkoon. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja anna kohota liinan alla 30min. Paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Gluteeniton vuokaleipä

5dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl psylliumia
2tl siirappia
1,5tl suolaa
½dl hasselpähkinärouhetta
1tl pomeranssinkuorta
7,5dl gluteenitonta jauhoseosta
½dl öljyä

Laita psyllium veteen ja anna sen turvota hetken aikaa. Kuumenna seos 42 asteiseksi. Sekoita jauhot, suola, pomeranssinkuori ja kuivahiiva keskenään. Lisää seokseen. Lisää öljy, siirappi ja pähkinärouhe. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun vuokaan ja anna kohota noin 30min liinan alla. Paista 200 asteessa noin tunti. Leivän voi maustaa myös kuivatuilla hedelmillä ja kokonaisilla pähkinöillä.

Koristeena kurkkua, paprikaa ja tomaattia. Tomaattiruusun ohje löytyy täältä.
Suolaista tarjottavaa kannattaa varata aina paljon, sillä se katoaa yleensä pöydästä melko nopeasti. 

5 kommenttia:

  1. Nälkä tulee, kun tätä katsoo! Ihanan paljon kasviksia kakun päällä.

    VastaaPoista
  2. Tämä oli kyl tosi hyvää ;) Teen usein tätä, ku pitää tehdä perinteinen voileipäkakku. ;)

    VastaaPoista
  3. Pirteän näköinen koristelu! =)

    VastaaPoista
  4. Voileipäkakut on kyllä niin ihania ja niitä tulee tehtyä aivan liian harvoin :)
    Paljon onnea syntymäpäivän johdosta! :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3