Barbiekakku



Tämä kakku meni kaverini tytön 3v syntymäpäiville. Oli kiva päästä tekemään taas barbiekakkua pitkästä aikaa!

Pohjat on tehty voikakkupohjan ohjeella. Tuosta pohjasta on näppärä tehdä muotokakkuja, sillä se on tarpeeksi jämäkkä, mutta samalla ihanan mehevä eikä liian raskas. Tein tuon isoimman määrän ja paistoin taikinan 20cm ja 15cm kakkuvuoissa sekä pienessä kulhossa.

Täytteenä on kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa ja suklaamoussea. Tähän meni tuplamäärä täytettä. Kostutukseen käytän yleensä vaniljasokerilla maustettua vettä tai maitoa.

Kakku on kuorrutettu voi-sokeri-tuorejuustokreemillä sekä karkkimassalla.
Tässä muutama vaihekuva kokoamisesta:


 Kakun kokoamisesta/täyttämisestä voi lukea tarkemmin täältä.


Aseta 15cm kakku ja pieni kulhossa paistettu kakku päällekkäin. Kaiverra ne yhteneviksi. Kaiverra kakkujen keskelle kolo.


Aseta pienimmät kakut päällekkäin ja kuorruta kreemillä. Kauli valkoisesta massasta levy ja ota siitä esim. ympyrämuoteilla tuommoisia donitsinmuotoisia palasia ja leikkaa ne auki. Kun palasen suoristaa, menee se itsestään laineille. Laineiden teosta voi lukea myös tästä aiemmasta postauksesta. Kiinnitä röyhelöt kakkuun edeten alhaalta ylöspäin.


Värjää noin 500g massasta vaaleanpunaiseksi ja kauli siitä levy. Painoin massaan kuviokaulimella vielä lainekuviota tai jotain sen tapaista. Ei vain ehkä näy kuvissa. Leikkaa massasta kuvan osoittama palanen ja aseta se mekkoa koristamaan. Vuoraa barbie kelmulla ja koristele sen yläosa. Tökkää sitten nukke kakkuun ja koristele vielä sokerimassakoristeilla tai nonparelleilla. Suihkutin kakkuun vielä kimalle sprayta, mutta se tuskin kuvista erottuu.


Kuorruta 20cm kakku kreemillä. Sekoita valkoisesta ja vaaleanpunaisesta massasta marmorimainen massa kuorruta kakku sillä. Reunaan voi painaa vielä kuviota simpukkatyökalulla. Tarkemmin kakun kuorruttamisesta massalla ja kerroskakun kokoamisesta voi lukea täältä. Linkin takaa löytyy myös ohjevideo marmorointiin. Alemman kakun sisälle kannattaa ehdottomasti laittaa tukikepit, ettei raskas barbiekakku paina sitä läjään.


Ja synttärisankarin nimi kakkuun. 


 Piti ottaa kuvat pihalla, kun sisällä ei tahdo päivälläkään riittää valo. Tausta vain voisi olla vähän tyylikkäämpi. Pitänee askarrella pihalle kotistudio macgyver-tyyliin.


Onnea Isla!

Kommentit

  1. Todella kaunis barbikakku! Ihana tuo hame....
    Täytekin kuullostaa maistuvalta. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos =) Hame onnistui huomattavasti paremmin kuin viime kerralla x) Ihana retrobarbieni on ainakin 20v vanha.. x) Noille vanhoille barbeille ei muuten meinaa mahtua näiden uusien vaatteet =o Vissiin ovat joutuneet laihdutuskuurille...

    VastaaPoista
  3. Vau, mikä kakku! Joka tytön unelma :) Tosiaan upea tuo mekko!

    VastaaPoista
  4. Ihana kakku! Tosi kaunis tuo mekko, ei kyllä kakuksi uskois. Olis kyllä ollut kiva olla paikalla katsomassa, kun lapset näkivät tämän kakun :) Kiva kun laitoit vaihekuvia, jos vaikka joskus sais tehdä tällaisen barbiekakun.

    VastaaPoista
  5. Voi mitä nostalgiaa, munkin äiti teki mulle Barbie-kakun joskus about 15 vuotta sitten! :D Tosin hiukkasen vaan yksinkertaisemmalla hameella mutta awnyways, pienet tytöt tykkää :)

    VastaaPoista
  6. Ihan mielettömän kaunis kakku jälleen! :) Toi helma ja kaikki...oioi, tyttö oli varmasti iloinen saadessaan näin upean kakun! Halit! <3

    VastaaPoista
  7. Aivan upea kakku.:) Oletko käyttänyt kaulittavaa massaa vai sokerikuorrutetta tuossa kakussa?

    VastaaPoista
  8. Aivan upea kakku. :) Oletko käyttänyt kaulittavaa massaa ja sokerikuorrutetta kakkuun?

    VastaaPoista
  9. Kiitos =) Käytin tähän semmoista kaulittavaa massaa/vaahtokarkkimassaa, jota voi tilata esim. nettikaupoista. Marketeistakin löytyy noin 250g paketeissa. Se on jämäkämpää kuin sokerimassa eikä repeile niin helposti. Pidän karkkimassasta enemmän, mutta käytän sokerimassaakin aika paljon =)

    VastaaPoista
  10. Hieno on!
    Kertoisitko, kuinkahan monell syöjälle kakusta riittäisi jos jättää tuon pyöreän alusta - kakun pois? Eli monelleko hengelle hameesta olisi syötävää...
    Pitäisi tehdä 15hlö barbiekakku ja tässä mietiskelen miten saisin tehtyä "hametta" sopivan määrän..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) hameesta syö noin 15hlöä. Koko kakusta 30-35hlöä

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3