sunnuntai 2. helmikuuta 2014

HevoskoristeTämä maalaus meni ystäväni 6-vuotta täyttävän Sara tyttösen syntymäpäiväkakkuun. Olen maalannut koristeita ja kakun pintaa aiemminkin, kuten esim. tässä leopardikakussa. Leopardiprintti näkyy myös tässä bikinikakussa.

Tällaista isoa maalausta en ole vielä kertaakaan tehnyt aiemmin. Oli hauska päästä kokeilemaan tämmöistäkin. Eiä ole tullut pitkään aikaan piirrettyäkään mitään.

Tämmöinen maalattu kuva on loppupeleissä todella nopea tapa tehdä hieno koriste kakun päälle. Olen tehnyt pari kertaa aiemmin 3D hevoskakun, mutta siihen vierähtääkin sitten huomattavasti enemmän aikaa. Tässä muutama vaihekuva, miten minä tämän tein.


Aivan ensiksi leikkasin sopivankokoisen ympyryrän massasta ja annoin sen kuivaa. Tämä on noin 24cm. Pehmeälle massallekin pystyy maalaamaan kyllä hyvin, mutta jos haluaa käyttää esim. elintarvikekyniä, niin silloin massan kannattaa olla kova, sillä tussit uppoavat pehmeään massaan ja jälki on ruma.

Sitten hahmottelin hevosta hieman tavalliselle paperille. Kuvasta ei kyllä yhtään saa selvää, mutta asetin kuvan massan päälle ja tikulla piirsin ääriviivat. Kuvion läpi voi myös pistellä pisteitä massaan apuviivoiksi, mutta viivat ovat mielestäni nätimpiä.


 Sitten maalasin hevosen ruskeaksi isolla pensselillä ruskean pastavärin ja vodkan sekoituksella. Silmälle kannattaa jättää aukko. Alkoholi haihtuu täysin pinnalta, joten sitä voi käyttää maalaamiseen lastenkakkuihinkin. Alkoholi haihtuu pinnalta tosi nopeasti eikä jätä märkää vaikutelmaa. Vesi ei tahdo kuivaa pinnalta oikein millään ja lopputulos on paljon nurhuisempi.


 Sitten piirsiin ääriviivat mustalla geelivärillä ja ohuella pensselillä. Elintarvikekynääkin voisi käyttää, mutta pensselillä saa kuitenkin tummemman sävyn.


Maalasin harjan mustan geelivärin ja vodkan sekoituksella. Yritin tehdä myös lopuksi eri sävytyksiä hevoseen, mutta lopputulos taitaa näyttää vähän enemmän vain epätasaisesti väriteltyltä. Tyttömäisyyttä kuvaan saa esim. vaaleanpunaisilla kukilla. Kuva siirtämisessä saa olla varovainen, ettei se taitu poikki. Kuva kannattaa säilyttää koko ajan leivinpaperin päällä.


Ystäväni oli täyttänyt kakun valmiiksi ja minä vain pursotin reunoille kermapursotukset. Tarkemmin pursotuksista voi lukea täältä.
 
Onnea Sara! 

3 kommenttia:

  1. Iiihhhana heppa! Hyvin onnistunut koriste! Ja kokonaisuudessaan kaunis kakku :) nyt lähden pyörittelemään sämpylöitä pellille.. halit! ♥

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti kukaan ei minulta pyydä tällaisia... kuvis oli 9, mutta en ole kyllä piirtänyt / maalannut juurikaan mitään sen jälkeen.

    VastaaPoista
  3. Kiitos! =) Pelkäsin jossain välissä hetken, et tämä ei näytä edes hevoselta. x)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3