Traktorikakku



Tämä kakku meni ystäväni pojan 2v syntymäpäiville.
Toiveena oli punainen Valmet traktori.

Päätin kokeilla vähän uudenlaista reseptiä tällä kertaa ja teinkin pätkiskakkupohjan sekä minttukreemin. Vähän jännitti mitä porukka tykkäisi. Itse pidin kovasti. Kaverireppanat joutuvat aina näiden uusien kokeilujeni uhriksi. 

Pätkiskakku
225g mini-pätkiksiä
225g leivontamargariinia
2,5dl sokeria
3 munaa
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
4rkl kaakaojauhetta
2dl maitoa

Pilko suklaat. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen sekoittaen hyvin joka välissä. Yhdistä kuivat aineet ja lisää en maidon kanssa vuorotellen seokseen. Lisää lopuksi suklaa ja sekoita lusikalla. Paistoin kakun 20x20cm neliövuoassa, mutta kakun voi paistaa myös 24cm halkaisijaltaan olevassa kakkuvuoassa. Toki kakun voi paistaa myös esim. kuivakakkuvuoassa. Paista 175 asteessa noin tunti. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.

Minttukreemi
250g leivontamargariinia
5dl tomusokeria
50g tuorejuustoa
½-1rkl minttuaromia

Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja mausta minttuaromilla. Jos kreemi tulee koristeeksi, voi sen vielä värjätä vihreäksi elintarvikevärillä.

Jos vieroksuu voi-sokeri-tuorejuustokreemiä, voi täytteen tehdä myös esim. italialaisesta marengista. Tuo pätkiskakkupohja on aika makea ja niin hyvä sellaisenaan etten viitsinyt alkaa sotkemaan makuja liikaa keskenään marjaisilla tai hedelmäisillä täytteillä. Ja ajattelin, että suklaamousse tekisi kakusta ehkä liian makean.


Vaihekuvat jäivät nyt puuttumaan. Viime viikonlopuksi oli neljä kakkua tehtävänä ja tämä oli viimeinen, joten tämä jäi ehkä nyt vähän vähemmälle huomiolle. Jokatapauksessa leikkasin kakun kahtia ja tein toisesta puoliskosta tuon korkean osan kakun päälle. Kakkupohjan leikkasin myös horisontaalisuunnassa  kolmeen osaan, jotta täytettä mahtui enemmän väliin. Kakku on myös kuorrutettu kreemillä.


 Taakse tuli synttärisankarin nimi ja katolle ikä.
Hieman moukkuinen lopputulos, joka erottuu varsinkin näissä salamalla otetuissa kuvissa hyvin. Tuo pätkiskakku on tosi ihananmakuinen, mutta jonkin verran mureneva leikatessa eikä se oli muotokakkuihin mikään paras pohja.


Kakku on kuorrutettu punaiseksi värjätyllä satin ice massalla. Kuorrutin kakun aika monessa osassa. Ensin tein ikkunat valkoisesta massasta ja sitten lisäilin punaista massaa pienissä osissa.

Renkaat tein riisimuromassasta ja kuorrutin ne mustalla marsipaanilla.
Kakun koristelu on loppupeleissä melko yksinkertainen. Jos olisi tuntikaupalla aikaa, voisihan sitä koristella jokaisen kakun ihan pienintäkin yksityiskohtaa myöten.


 Onnea Elias! 

Kommentit

  1. Onpa kiva kakku!! Meidän pikkumies täyttää ensi viikolla 1v. ja kovasti on jo kakkumietintä käynnissä. Jonkin laista autokakkua suunnittelen, saapi nähdä mitä saan aikaiseksi. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos =) Pitääpä tulla kurkkaan mihin autoon päädyt ;)

    VastaaPoista
  3. Komia traktorikakku! Oli varmasti pikkupojalle mieleinen:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3