lauantai 5. huhtikuuta 2014

Topsy turvy cakeTämä ankkakakku tuli kuopuksemme 1-vuotis synttäreille. Kyllä se aika menee nopeaa! Vastahan hän oli vain pieni käärö. Mussukka kävelee jo tuen kanssa.

Kokeilin toista kertaa tällaista vinksin vonksin kakkua. Tämä ei kai vain ole minun juttuni. Tämmöisen kakun kanssa kannattaa ottaa huomioon, että kakut saavat olla aika korkeita ja tiiviitä. Kakkujen korkeus oli tällä kertaa ihan kohdallaan, mutta ylempi kerros saisi olla paaaljon kaltevampi. Kuorruttamattomana se näytti olevan mukavasti vinossa, mutta paikoilleen asetettuna se jotenkin painui kasaan ja näyttää kuin kakku olisi vahingossa mennyt vinoon... Alempi kerros tosin onnistui tällä kertaa ihan kohtalaisesti. Ei taida näm suomalaiset kakut soveltua topsy turvy malliin. Pitäis olla tönkkö voikakkupohja tönköllä voikreemillä.

Vaihekuvat ja ohjeet topsy turvy kakun kokoamiseen löytyy tästä postauksesta.


Kylpyankka-teema oli sinänsä vähän hassu valinta poitsun synttäreille, sillä hän vihaa vettä. Hirveän huudon kanssa saa aina mennä kylpyyn. Hetken kun hän siellä pönöttää, niin alkaa kuitenkin leikkimään ammeessa. Vanhempi poikammekin pelkää hieman vettä, mutta uimakoulun ansiosta tämäkin alkaa helpottaa. Poreammeessa tosin kyllä mielellään ovat. 


Päälle ei ollut alunperin tarkoitus tulla mitään, mutta koska ylempi kerros jäi sen verran säälittäväksi, piti päälle jokin koriste saada, jottei kakku näyttäisi ihan hölmöltä. Tein sitten tuommoisen pienen iloisen ankan sokerimassasta. 


 Kakkupohjina on 20cm ja 15cm gluteenittomat kakkupohjat. Pohjat ovat vaaleita, joten jätin kaakaojauheen vain pois. Lisäksi tuplasin ohjeen ja paistoin taikinan kahdessa 20cm ja yhdessä 15cm vuoassa. Halusin alemmasta kakusta korkean, joten käytin siihen kaksi 20cm kakkupohjaa. Reseptillä tulee aika matalia kakkuja.

Täytteestä tuli kiva. Tein hedelmämoussen, johon käytin ananas-papaija-mango sekoitusta, jota löytyy kauppojen pakastealtaasta. Sekoitusta myydään pienissä pusseissa ja alunperin ne on tarkoitettu smoothieseja varten. Täytteen ohje on tehty tämän hedelmärahkan ohjeella, mutta hedelminä käytin yhden pienen hedelmäsekoitus pussin. Hedelmät kannattaa hienontaa tehosekoittimessa ennen mousseen lisäämistä. Tuli tosi herkullinen ja raikas. Levitin pohjille myös lemon curd tahnaa, jotta makua tuli hieman enemmän. Kostutukseen käytin vain vaniljavettä.


Kakku on kuorrutettu marenkikreemillä ja sokerimassalla. Alan käyttämään tuota marenkikreemiä jatkossa kakkujen ja kuppikakkujen kuorruttamiseen, sillä se on aivan täydellinen ohje! Tarkemmin kakun kuorruttamisesta massalla ja kerroskakun kokoamisesta voi lukea täältä.

Kakkualusta on kuorrutettu vain marmoroidulla massalla, sillä alustan kuorruttamiseen minulla ei yleensä ole kovin paljon aikaa. Tarkoitus oli laittaa nauha kiertämään lautaa, mutta en millään löytänyt nauhoja, joita olen joskus tätä tarkoitusta varten ostanut. Menee se noinkin.

Onnea äidin rakkaalle vauvalle! ❤

2 kommenttia:

  1. Ihanan värikäs kakku! Minä en ole koskaan kokeillut tuollaista vinoa kakkua, ehkä joskus vois testata kuinka käy. Ei taida ihan heti onnistua.

    VastaaPoista
  2. Kaikkea kannattaa kokeilla ;) Tuli vähän ruotsin värit kakkuun, mut eipä se haittaa =D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3