Äitienpäivän vintage kuppikakut



Vaikka joudunkin töihin äitienpäiväksi, se ei suinkaan tarkoita sitä etteikö äitienpäivää voisi juhlia. Tein meille tämmöisiä vintagehenkisiä kuppikakkuja, sillä en varmasti ikinä kyllästy vintagetyyliin. Muffinssit ovat suklaamuffinsseja ja kuorrutteena on paahdetusta valkosuklaasta tehty ganache.

Suklaa-crisp muffinssit
noin 18kpl

2 munaa
200g (2,4dl) sokeria
130g (2dl) vehnäjauhoja
50g (1,25dl) kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1,6dl täysmaitoa
0,25tl vanilja-aromia
160g voita sulana
130g pandan kultainen crisp suklaata rouhittuna
pandan ahaa suklaacrisp minipatukoita

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vanilja maitoon. Lisää kuivat aineet maidon kanssa vuorotellen pienissä erissä seokseen ja sekoita hyvin. Tähän voi käyttää sähkövatkainta. Ota sekoittumattomat ainekset kulhon reunoilta mukaan seokseen nuolijalla. Sekoita puukauhalla joukkoon voisula. Lisää lopuksi suklaa crisp rouhe ja sekoita. Nostele taikinaa muffinssivuokiin. Täytä n.2/3 vuoasta. Laita sitten jokaiseen vuokaan vielä puolikas mini ahaa-patukka. Paista 170 asteisessa uunissa noin 30min.


 Paahdettuun valkosuklaaseen törmäsin Kinuskikissan uudessa kirjassa, jonka hän ystävällisesti lahjoitti kaikille Blogirinkiläisille. Valkosuklaan paahtaminen tekee siitä karamellimaisen. Tosi kiva keksintö. 

Paahdettu valkosuklaa ganache

130g valkosuklaata
2,5dl kuohukermaa

Pilko valkosuklaa ja levitä se tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda suklaata 175 asteisessa uunissa noin 8min, kunnes suklaa on ruskehtavaa, muttei tietenkään palanutta. Uunista leijailee kiva vaniljainen tuoksu. Vähän kuin vaahtokarkkeja paahtaisi.

Kiehauta kerma ja lisää paahdettu valkosuklaa joukkoon. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Jos suklaa on hieman palanut jostain kohtaa, ei se kunnolla liukene kermaan. Tällöin voi seoksen vielä siivilöidä toiseen astiaan. Laita seos jääkaappiin jäähtymään. Seos kannattaa melkeinpä tehdä jo edellisenä päivänä jäähtymään. Kun seos on aivan jääkaappikylmää, vaahdotetaan sitä pari minuuttia.


Erilaisista pursotuksista voi lukea tarkemmin täältä.


 Tuosta vasemmanpuoleisesta ruusupursotuksesta minulla ei valitettavasti ole tutoriaalia, mutta voin tietty koittaa tehdä sellaisen, jos joku sitä kaipaa. Vaihekuvia tuosta on vähän huono ottaa, mutta lyhen videon voisi siitä koittaa väsätä. Pursotus on tehty ruusutyllalla. Tuo oikeanpuolimmainen ruusupursotus on kivan nopea ja helppo tehdä tavallisella kukkatyllalla (kts ylempi linkki).


 Vintage tyyliä parhaimmillaan. Muffinssi on kuorrutettu ganachella ja päälle on kaulittu koristeltu sokerimassapalanen. Vasemmanpuolimmaisin on tehty sabluunan avulla pikeeristä. Kameekoru on tehty muotilla.


 Voitin aikoinan Redrosen arvonnasta mm. tämmöisiä ihania kuppivuokia. Kupit voi laittaa uuniin. Aivan ihania!



 Sain äidiltäni aikoinana kauniita muffinssivuokia, mutta ne menevät uunissa huonoiksi, joten paistoin muffinssit tavallisissa valkoisissa vuoissa ja nostin ne sitten noihin kukallisiin.


Muffinssit ovat pienen pienten kakkupapereiden päällä.




 Ihanaa äitienpäivää!

Kommentit

  1. Aivan upeita, kauniita muffinsseja!
    Hyvää äitienpäivää sinne, työvuorosta huolimatta. :)

    VastaaPoista
  2. Ihania, upeita ja kauniita muffinsseja! Ihan mielettömiä <3 halit!

    VastaaPoista
  3. Ihania muffinsseja! tuo valkosuklaaganache menee kyllä kokeiluun!!! tiedätkö mistä johtuu kun monet muffinssivuoat lähtevät uunista ulosoton jälkeen irti muffinssien reunoista ja menee sillain rumasti aukenevan näköiseksi? :/

    VastaaPoista
  4. Kiitos =) Aika jännä sulla tuo et paperi lähtee kuoriutuun irti muffinsseista. Itsellä on pari kertaa käynyt niin ettei paperi oikein tahdo irrota, vaikka muffinssi on kypsä. Mm. humming bird bakeryn resepteillä käy usein niin, mikä on tosi sääli, sillä heidän muffinssit ovat ehdottomasti parhaimman makuisia! Meidän pitäs yhdistää nämä kaksi ongelmaa, niin ehkä saadaan täydellinen muffinssi aikaan. =D Mitä vuokia olet käyttänyt? Onkohan muffinssit sitten menneet vähän ylikypsiksi..?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3