Paahdettu valkosuklaakakku



Testasin tätä reseptiä Kinuskikissan uudesta kirjasta. Paahdettu valkosuklaa on todella herkullista. Siinä on hieman kinuskimainen vivahde.
 
Puolitin ohjeen ja tein kakun 15cm vuokaan. Tässä ohje täytteeseen kuitenkin kokonaisuudessaan 24cm vuokaa varten. Päädyin kuitenkin muokkaamaan ohjetta hieman kätevämmäksi.

Pohjan tein ihan eri ohjeella. Tein jokin aika sitten keksitaikinan, josta kaulin useamman jättikeksin hyydykekakkujen pohjiksi. Kätevää. Ohje pohjaan löytyy tästä minttukakun ohjeesta.

Täyte:
350g valkosuklaata
1rkl sokeria
2rkl perunajauhoja
5dl täysmaitoa

4 liivatelehteä
4dl vispikermaa

Pilko valkosuklaa karkeaksi rouheeksi ja paahda sitä uunissa leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 8min, kunnes suklaa on saanut kauniin ruskehtavan värin. Anna jäähtyä.

Hienonna rouhe tehosekoittimessa vielä hienommaksi rouheeksi, jotta se sulaa maitoon helpommin.
 
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
 
Laita sokeri, maito ja perunajauhot kattilaan ja kuumenna seosta kunnes se pulpahtaa. Lisää suklaarouhe ja sekoita, kunnes seos on ihan tasaista. Mikäli kiisseliin jää suuria suklaan palasia, voi kiisselin siivilöidä vielä ennen sen lisäämistä kermavaahtoon.
 
Lisää pehmenneet liivatelehdet suoraan kuumaan kiisseliin, jolloin ei tarvitse erikseen lämmitellä vesitilkkaa ja lisätä liivatteita lopuksi seokseen. Nosta kiisseli kylmään vesihauteeseen jäähtymään kädenlämpöiseksi.
 
Vaahdota kerma lisää jäähtynyt kiisseli sekaan. 
Kaada seos vuokaan ja laita jääkaappiin 3-4tunniksi jähmettymään.


Vinkki!
Kannattaa käyttää kohtuu jämäkkää suklaata, sillä älyttömän pehmeät suklaat palavat uunissa helposti. Leivontasuklaat ovat ainakin kohtuu jämäköitä.



Reunoille tein suklaakoristeita candy melts napeista ja päälle siivilöin kaakaojauhetta sabluunan läpi. Tuommoisen suklaakoristeen teosta voi lukea tarkemmin täältä.



Kommentit

  1. Mun on kans pitänyt jo pitkään testata paahdettua valkosuklaata ja ideoitakin on tupsahdellut mieleen vaikka ja minkälaisia mut jostain syystä se on kuitenkin vieläkin toteuttamatta. Kuinka vahvasti sen valkosuklaan maku muuttuu paahdettaessa? :)

    Kyllä pitää itselläkin kiirettä keittiössä loppuviikko kun on tiedossa nyyttäripiknikkiä kavereiden kanssa ja tilauksesta teen kaverin yo-juhliin kakkua mutta ihanaa kun kerrankin on oikein kunnolla syitä villiintyä keittiössä ;)

    VastaaPoista
  2. Valkosuklaan maku muuttuu uunissa kyllä aika totaalisesti ;) Vaniljainen suklaa muuttuu karamellimaiseksi/kinuskimaiseksi. Tuossa kakussa maku on tietty vähä miedompi, mutta minusta kuitenkin oikein hyvä. =)
    Ooo, pitääpä tulla ihailemaan sitten taideteoksiasi =D

    VastaaPoista
  3. Voi että on taas kaunis kakku! <3 halit!

    VastaaPoista
  4. Herkullisen ja kauniin näköinen kakku :) Itsellänikin ollut listalla tuo valkosuklaan paahtaminen. Kinuskinen maku kuullostaa niin ihanalta, että pakko yrittää ehtiä tekemään jo pian :)

    VastaaPoista
  5. Kauniisti sait sabluunalla laitettua kakkuun kuvion. Herkullisen näköinen kakku!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3