perjantai 2. toukokuuta 2014

Valmistujaiskakut viini- ja vapputeemallaKaverini on Alkon myymäläpäällikkö ja hän kävi juuri eräänlaisen johtajakoulutuksen, jota sitten juhlittiin vappupäivänä. Hän on mm. intohimoinen viiniharrastaja, joten päätin sitten loihtia tällaiset kakut. Sopisivat mielestäni myös pelkästään vappujuhliinkin!


Toisessa kakussa on koristeena gelatin bubbles eli liivatekuplia, joiden ohje löytyy täältä.


Viinipullokakussa on pohjana suklaakakkupohja nro2. Täytteenä valkosuklaa-limemousse. Kuplakakussa on tavallinen sokerikakkupohja ja vadelmamousse.
 
Kakut ovat 24cm halkaisijaltaan. Kakkujen täyttämisestä voi lukea täältä. Kakut on kuorrutettu marenkikreemillä ja valkoisella karkkimassalla. Tarkemmin kakun kuorruttamisesta massalla voi lukea täältä. Kakkujen pinnalle suihkutin kultaista elintarvikesprayta.


Puteli on tehty riisimuromassasta muovaamalla. Pullon kärki tosin on muovattu sokerimassasta. Unohdin vain tökätä massan cocktailtikulla pulloon kiinni ja jännäsin pysyykö pullo kasassa. Koriste on kuorrutettu marenkikreemillä ja päällystetty punaisen ja mustan massan sekoituksella. Teksti on kirjoitettu elintarviketussilla. Kuivunut massa tuki lopulta pullon kärkeäkin aika hyvin, mutta jatkossa pitäsi aina muistaa laittaa tukikeppi sisään.


Riisimuromassan ohje löytyy täältä. Tämä angry birds koriste on myös tehty samaisesta massasta. Tuo pallukka on ihan toista projektia varten. Tökkäsin vahvan grillitikun pullon sisään, jotta se sitten pysyisi pystyssä kakun päällä. Ilman tuota tikkua ei olisi toivettakaan saada koristetta pysymään pystyssä.


Tuota "avautuvaa massaa" olen käyttänyt aiemminkin mm. tässä kakussa. Luulin, että minulla olisi ollut vaihekuvia tuossa postauksessa tämän teosta, mutta eipä niitä sitten ollutkaan. Tuo ei ole mitenkään vaikea tehdä. Ennen kakun kuorruttamista kaulitaan kakun päälle ympyränmuotoinen pala massaa ja tomutetaan sen päälle hieman tomusokeria. Päälle voi laittaa myös leivinpaperin palan, jos pelottaa että massat tarttuvat toisiinsa kiinni tai vaikka viiltää puukolla alla olevan massan riikki. Kun kakku on kuorrutettu kokonaan isolla massan palasella, leikataan kakun päälle viiltoja ja aukaistaan massa.


Toisessa kakussa on koristeena shamppanjalasit, jotka on leikattu vapaalla kädellä massasta. Päälle laitoin kultaisella värillä värjätyt massanpalaset ja sivelin koristeet kauttaaltaan piping gelillä. Sitten ripottelin päälle muutaman nonparellin. Yksinkertainen ja nopea koriste.


Liivatekuplissa vierähtääkin sitten hieman enemmän aikaa, mutta eivät nuo mitenkään vaikeita ole tehdä, kunhan vain on oikeat välineet. Sopivat minusta hauskasti shamppanja- ja vapputeemaan.


5 kommenttia:

 1. Voi miten upeat kakut! Nuo liivatekuplat ovat ihania, ohjetta odotellen!

  VastaaPoista
 2. Ihanat kakut! Ja nuo pallot!!! Minäkin odottelen ohjetta ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! =D Ohjeet kupliin tulee sunnuntaina ;)

  VastaaPoista
 4. Aivan upeat kakut, sä oot todella taitava!
  Pallojen ohjetta odotellessa, hauskan näköisiä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3