Jäätelökakku ja kesäisiä juomia



Kesällä on kiva tehdä itse jäätelöä. Ja kondensoidusta maidosta tehtynä se on myös super nopeaa ja helppoa. Tähän jäätelökakkuun yhdistin suklaa- ja toffeejäätelön.

Puolitin ohjeet ja jäädytin seokset silikonisessa kuivakakkuvuoassa. Ensin jäädytin toffeekerroksen ja sitten vasta tein suklaan. Metallinenkin vuoka käy, mutta vuoka kannattaa vuorata kelmulla, jolloin kakku irtoaa siitä helposti. Kakun saa metallivuoasta irti myös niin, että kastaa vuoan pohjaa lämpimässä vedessä, jolloin kakku irtoaa siitä näppärästi. Vettä ei saa tietenkään päästä kakun joukkoon.

Tällä kertaa käytin suklaajäätelöön seuraavaa ohjetta:

2,5dl kermaa
½prk kondensoitua maitoa
1rkl glukoosisiirappia
100g sulaa suklaata

Linkin takaa löytyy kuitenkin minun mielestäni parempi ohje.

Tämän kakun täydellinen ohje löytyy Koristeelliset kakut -lehden blogista, jonne alunperin reseptin tein. Lehti lopettaa ilmestymisen Suomessa, joten sinne en tule enää postauksia tekemään. Mielestäni lehti oli ihan kiva.


Tässä sitten vähän kesäisiä juomia.

Pidän Nestlén ice coffee jauheesta. Sekoitan pussin sisällön vähintään 2,5desilitraan kylmää maitoa ja tarjoilen sen korkeasta lasista jäiden kera. Uusi valion jäälatte on myös tosi hyvää. Olen hirmu kofeiiniherkkä ja tavallista kahvia en oikein kestä. Mutta näissä makukahveissa on niin vähän kofeiinia (suunnilleen 1/4 osa), että sitä kestän silloin tällöin nautittuna.


 En tiedä ottaako näistä kuvista oikein tolkkua, mut ostin söpöjä pallonmuotoisia jääpalamuotteja, joiden sisään voi laittaa esim. marjoja ja vettä. Lopputuloksena on hauskat jääpallot, joiden sisällä näkyy kyseiset marjat. Jäästä saa kirkasta, kun käyttää kuumaa vettä ja pakastaa sen välittömästi.

Kuvassa näkyy viinirypäleillä ja sitruunamelissan lehdillä täytetyt jääpallot. Oikealla rypäleet ovat hauskasti vielä yhdessä, vaikka jää onkin jo melkein sulanut. Sopivat kesäiseen booliin hyvin. Itse tarjoilin muistaakseni mango-guava vischyä, joka on yksi lempparijuomistani. Mehuista ja vichyistä saa kivoja kesäisiä alkoholittomia juomia.

Kommentit

  1. Jäätelökakku pitääkin kokeilla kun kelit vain lämpenee mutta viimestään omalla kesälomalla =)

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti ;) jäätelökakkua on näppärä aina tarjoilla vieraille eikä Se kerkeä mennä yhdessä kesässä pahaksi ;)

    VastaaPoista
  3. Jäätelökakku näyttää kyllä superhyvältä!

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköinen jäätelökakku! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3