torstai 5. kesäkuuta 2014

Kakku tarhaanTämä liitutaulukakku passaisi myös hyvin ala-asteen tai eskarin päättäjäiskakuksi. Tein tämän poikamme tarhaan kiitokseksi tästä keväästä. Samalla he juhlistavat poitsun 5v syntymäpäivää, joka on heinäkuussa tarhan ollessa kiinni. Meidän ukkeli on hirmuisen innostunut lukemisesta, kirjoittamisesta ja laskemisesta, joten tämä aihe passasi minusta hänelle hyvin.

Kakku on 25x25cm sokerikakkupohja. Välissä lime- ja valkosuklaamousset. 
Päällä on vihreistä candy meltseistä tehty ganache, reunoilla vaahdotettu maitosuklaa ganache ja mini kit kat patukoita. Sokerimassalla tulisi paljon nätimpi lopputulos koristeluun, mutta ajattelin, että lapset ehkä tykkäisivät tämän tyylisestä kakusta enemmän. Ja tämä on myös helppo koristella lasten kanssa.

Candy melts ganache
 
1dl kermaa
200g candy meltsejä

Sulata kerma ja karkit kattilassa. Anna jäähtyä. Sivele kakun päälle hilloa (käytin lime curd tahnaa), jottei kuorrute imeydy kakusta läpi. Kaada kuorrute kakun päälle.  
 
Itse laitoin hieman liian vähän meltsejä, mutta tuolla ohjeella pitäisi tulla sopivan kiinteä kuorrute. Tässä kakussa kuorrutteesta tuli liian lötkö. Sen siitä saa kun ei tarkasta ohjetta ennen kuin alkaa leipomaan. Candy melts on feikkisuklaata eikä käyttäydy samalla tavalla kuin tavallinen suklaa.

Suklaa ganache
 
1dl kermaa
130g maitosuklaata

Valmistetaan kuten yllä, mutta seos laiteaan jääkaappiin yön yli ja vaahdotetaan seuraavana päivänä, kuten tavallinen kermavaahto.

Mini KitKat patukoita ostin Lidlistä. Tähän meni vajaa kaksi pussia.


Kiitoksia ihanille tarhatädeillemme!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3