maanantai 30. kesäkuuta 2014

Raparperi-mansikkakakkuTämä kermahärpäke meni äitini syntymäpäiville. Tarkoituksenani oli tehdä hieno koristelu kakkuun sokerimassasta yms, mutta koska samalle viikonlopulle oli kaksi muuta kakkua, keksejä, macaroneja ja kuppikakkuja tehtävänä, loppui aika kesken. Koristeet eivät ole syötäviä, vaan kaivoin ne kaappini perältä. Pidän tuosta viiristä, se on tosi retro. Käytin sitä viime vuonnakin tässä äitini vintage kakussa.

Kakkupohja on 20cm raparperikakku, joka on tehty tällä omenakakkupohja ohjeella, mutta omenan sijaan käytin luonnollisesti raparperia. Olen ihastunut noihin hedelmäkakkuihin, jotka muistuttavat jättimuffinssia.

Pohjan voi halkaista kahtia, mutta koska se on niin mehevä ja herkullinen noinkin, annoin sen olla vain kuivakakkumuodossa. Päällä on mansikoita ja kermavaahtoa. Tein kakun päälle aluksi petal-kuviota kermalla, mutta sitten halusin välttämättä lisätä mansikoita kakkuun, koska raparperi ja mansikka ovat niin ihanan kesäinen yhdistelmä. Tuli sitten tuommoinen kermapilvi. Kakku näytti jopa ihan kivalta ilman tuota reunanauhaa.


Macaronien ohje löytyy täältä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3