perjantai 6. kesäkuuta 2014

SirkuskakkuNämä kakut menivät Aleksi pojan 4v syntymäpäiville. Toiveena oli sirkus teema ja äidillä olikin jo paljon hauskoja ideoita valmiina. Isompi kakku on 20cm sokerikakkupohja ja täytteenä on vadelmamousse ja vadelmahilloa. Teltta on koottu kääretorttupohjasta.
Pienempi kakku on gluteeniton ja maidoton.


 Merileijona, norsu ja leijona.


Kakut on kuorrutettu ja koristeltu sokerimassalla. Tarkemmin kakun kuorruttamisesta massalla voi lukea täältä. Telttaosa on pahvin päällä ja alemman kakun sisällä on pari tukikeppiä.


Kokosin teltan siis kääretorttupohjista Koko-kuppiin. Kärjen teltalle tein sokerimassasta, jottei homma menisi liian vaikeaksi. Mikäli tekee ison telttakakun, kannattanee kärki tehdä riisimuromassasta, sillä sokerimassa on aika painavaa. Näin pienessä kakussa sillä ei kuitenkaan ollut merkitystä.


Vinkkejä eläinten muovaamiseen löytyy täältä.
Kiinnitysapuna kannattaa ehdottomasti käyttää cocktail-tikkuja.


Vankkurit on koottu gluteenittomasta kääretorttupohjasta ja täytteenä on mansikkahilloa ja marenkikreemiä. Koristelu aiheutti vähän päänvaivaa kun en ikinä jaksa mitata massan palasia millilleen kohilleen.. Kärsimätön. Olin kuitenkin lopputulokseen tyytyväinen.

 
 Onnea Aleksi!

5 kommenttia:

  1. Eikä! Ihan mielettömän ihanat! ♥ Ihan loistava idea, sopii niin hyvin synttäreille! Apua, nää on ihan liian ihanat :D halit! mä yritän saada bloggerin tekemään yhteistyötä, jotta saisin sun lähettämän lahjan kuvat vihdoinkin blogiin...paketista on ollut paljon iloa! ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3