torstai 31. heinäkuuta 2014

Appelsiini-suklaajuustokakku



Pienen Venny tyttösen synttäreille meni tämä juustokakku, jossa on appelsiini- ja suklaamoussekerrokset. Päällä kaakaokiille. Kakusta riittää noin 15hengelle.

20cm vuoka

Pohja:
150g Fazerina keksejä
30g leivontamargariinia

Appelsiinitäyte:
2dl kermaa
200g appelsiinituorejuustoa
½ appelsiinin kuoriraaste
n.½dl appelsiinimehua
2 liivatelehteä

Suklaatäyte:
2dl kermaa
200g vaniljatuorejuustoa
150g tummaa suklaata
n.½dl vettä
2 liivatelehteä

Kiille:
2dl maitoa
3/4dl kaakaojauhetta
½dl sokeria
3 liivatelehteä

Täytteiden ja kiilteen valmistuksesta voi lukea tarkemmin täältä. Fazerina-keksien kanssa kannattaa huomata se, että rasvaa tarvitaan tavallista vähemmän, koska keksien täyte on niin pehmeää. Jos rasvaa laittaa liikaa, tulee pohjasta kivikova. Juustokakun pohjista voi lukea tarkemmin täältä.
Juustokakkua tehdessä kannattaa ehdottomasti käyttää reunakalvoa (leivontatarvikeliikkeistä), jotta reunoista tulee siistit.

Onnea Venny!

4 kommenttia:

  1. Kiitos tästä resptistä, tulen tekemään pikimmiten. Käytätkä kevyt-/täysmaitoa kiilteeseen?
    t. Ella

    VastaaPoista
  2. Joskus laitan rasvatonta maitoa jos ei oo muuta. Mut ehkä kevyt maito on paras :)

    VastaaPoista
  3. Ei loorde taas mikä Fazerina-himo tuli :D Ei ole todellakaan ensimmäinen eikä ihan ehkä toinenkaan kerta sun blogin jäljiltä :P

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3