torstai 10. heinäkuuta 2014

AppelsiinijäätelöAlkaa olla kohta pakastin täynnä jäätelöä.. Innostun aina vähän kesällä tekemään kotitekoisia jäätelöitä ja testailemaan eri makuja. Olen tehnyt appelsiinijäätelöä aiemminkin, mutta tällä ohjeella tulee pehmeämpää ja parempaa jäätelöä. Ohje on oma kyhäelmä.

Noin litra

2,5dl kermaa
½prk (n.200g) kondensoitua maitoa
1 appelsiinin kuoriraaste ja mehu
1rkl glukoosisiirappia
(sokeria)

Appelsiinikastike
 
1 appelsiini kuoriraaste ja mehu (n.1dl)
½rkl maizenaa
1-2rkl tomusokeria
1rkl glukoosisiirappia

Tee ensin kastike. Kannattaa ehdottomasti käyttää tuoreita appelsiineja eikä kaupan mehua. Laita kastikkeen ainekset kattilaan ja keita seosta pari minuuttia, kunnes se sakenee. Jätä jäähtymään.

Vaahdota kerma. Lisää kondensoitu maito, appelsiinimehu, kuoriraaste ja glukoosi. Mausta tarvittaessa sokerilla. Maista myös kastiketta ennen sen lisää mistä vuokaan.

Kaada puolet jäätelöseoksesta pakastuksen kestävään vuokaan ja kaada kastiketta päälle. Lisää loput jäätelöstä ja kastikkeesta, jolloin jäätelöön tulee raitoja. Pakasta 6h.


Tämä appelsiinikastike on ihanan pehmeää, mutta jähmettyy kuitenkin pakkasessa jonkin verran. Juuri täydellistä jäätelön sekaan.


Appelsiinijäätelö on ihan parasta salmiakkijäätelön kanssa! Salmiakkijäätelön ohje löytyy täältä. Sekoitin kastikkeen tällä kertaa enemmän jäätelön joukkoon, jolloin jäätelöstä tuli kauttaaltaan tummempi. Raidat tosin taitavat olla hauskemmat. 


Tätä minä kutsuisin Tiikerijäätelöksi!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3