Kahvijäätelö



Tämä ohje kannattaa kaikkien kahvin ystävien testata. Ohje on ideaali jäätelökoneelle, mutta onnistuu ilmankin. Tämä nousi kärkikolmikkooni jäätelöiden top listalla.

Ohje on todella helppo, sillä tässä kananmunaseosta ei tarvitse sekoitella tai kuumentaa.
Ohjeella tulee noin litra jäätelöä.

2,5dl vahvaa kahvia
3 keltuaista
2dl kermaa
70g tomusokeria
1rkl glukoosisiirappia

Valmista kahvi ja anna jäähtyä huoneenlämpöön. Sekoita joukkoon keltuaiset, sokeri ja glukoosi vispilällä. Vaahdota kerma ja yhdistä seokset. Maista seosta ja lisää sokeria tarvittaessa.
Aja seos jäätelökoneessa ja nosta sitten pakastimeen. Mikäli et omista jäätelökonetta käy sekoittamassa seosta (sähkövatkaimella) 30min välein parin tunnin ajan, jotta seoksesta tulee tasaista. Pakasta yön yli.


Kananmunista tehty jäätelö on aika kovaa suoraan pakkasesta otettuna, joten sen kannattaa antaa olla huoneenlämmössä 5-10min ennen kuin siitä voi pyöritellä palloja.

Kommentit

  1. Mitenhän kondensoitu maito mahtaisi käyttäytyä jätskikoneessa? :P Muhun iski loman myötä taas leipomisvimma ja jäätelökone on siis kaapissa odottamassa vuoroaan. Saa nähdä riittääkö viikot ja aika siihen että jätskikonekin vuoronsa saa. Mehän ei koskaan laiteta valmista tuotosta jätskikoneesta enää pakkaseen vaan syödään suoraan laitteesta. Silloin se koostumus on just hyvä, ihan jääteöä jo mutta sellaista hieman pehmeää mitä on helppo lusikoida.
    Koneellahan se koko homma on n. puolen tunnin juttu siitä kun heität tavarat pömpeliin siihen hetkeen kun pääset lusikoimaan. Että ei kovin kovasti tarvitse nähdä vaivaa. Pitääpä katsoa saisiko tuon kondensoidun maidon tälle kesälle kokeiltua. Musta kyllä yhdistelmä maito + kuohukerma on tosi toimiva jäätelökoneessa ja koostumuksesta tulee just hyvä. Kermainen mutta ei liian tuhti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsellä ei ole jäätelökonetta niin en osaa sanoa. Mut kantsii kokeilla! Ei kai siitä kovin huono voi tulla? :D tämä ohje on täydellinen jäätelökoneelle ;) haaveilen itsekin vielä saavani oikean jäätelökoneen. Voisi ostaa vaikka lisälaitteena kenwoodiini. :)

      Poista
  2. Täytyy vinkata kahvihullulle kaverille ;)

    VastaaPoista
  3. Jollakulla taitaa olla kenties pieni jäätelöinnostus meneillään...? ;)

    Mutta näyttää ihanalta! Kahvi on vaan niin parasta leivonnaisissa ja jäätelöissä yms, slurps! Olisipa itselläkin jäätelökone *huoh*

    VastaaPoista
  4. Joo, mulle tulee aina pieni jäätelöpiikki näin kesällä x) pakastin tursuaa jäätelöitä :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3