sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

SuklaaToffeeKahviJäätelöTaas pieni nimihirvitys. Kuka muka väittää, etteikö jäätelössä saisi olla montaa makua yhtä aikaa.  Tätä ei taatusti löydy valmiina kaupoista. Kokeilin aiemminkin kahvijäätelöä ja siitä tuli ihanan raikas ja voimakkaasti kahville maistuva jäätelö, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla. Aiempi ohje soveltuu täydellisesti jäätelökoneeseen (onnistuu kyllä ilmankin), mutta tähän ei todellakaan konetta tarvita.  Tässä versiossa maistuu kyllä kahvi, mutta kivoina sattumina suklaa-toffee jäätelön läpi.

1 litra

2,5dl suklaakermaa
½prk (200g) kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
(1rkl glukoosisiirappia)

Kahvikiisseli:
1dl kahvia
½rkl maizenaa
sokeria (maun mukaan)

Valmista ensin kiisseli. Laita ainekset kattilaan ja keitä seosta, kunnes se sakenee (korkeintaan pari minuuttia). Maista seosta ja lisää sokeria tarvittaessa. Itse laitoin vajaa 1tl, sillä en halunnut kahvista aivan liian makeaa. Jäätelön seassa maut tuppaavat hieman hälvenemään. Anna kiisselin jäähtyä. Sekaan voi lisätä myös hieman glukoosisiirappia, joka tekee kiisselistä pehmeämpää pakastuksen jälkeen.

Vaahdota kerma. Valmis suklaakermasta tuli tosi kiva. Ei ehkä kannata nähdä vaivaa, että tekisi suklaakerman itse kermasta ja sulasta suklaasta. Lisää kinuski ja glukoosisiirappi. 

Kaada puolet jäätelöseoksesta vuokaan. Tiputtele kiisseliä päälle, mutta älä sekoita täysin seokseen. Kahvi maistuu sekoittamattomana selkeämmin. Samaan tapaan kuin tässä appelsiinijäätelössä.
Lisää loput jäätelöstä ja tiputtele päälle vielä kiisseliä. Jätä kiisseliä hieman koristelua varten.
Pakasta 6h.


Itse pursottelin kiisseliä vielä jäätelöpallon päälle koristukseksi. Muuten tämä näyttää pelkältä suklaajäätelöltä.

Blogista pitäisi löytyä jäätelöohjeita yli 30kpl, että ei kun vain etsiskelemään itselle sopivaa täältä.

6 kommenttia:

  1. Sehän on varmasti mukava, kun saa valita omasta pakastimesta monesta makuvaihtoehdosta jäätelön. Mikä niistä on sinun suosikkimaku?

    VastaaPoista
  2. Oi, aika paha. :D Kaikki on ollu Kyl hyviä mitä tänä kesänä oon tehny. Ehkä tämä kuitenkin vie voiton ;)

    VastaaPoista
  3. Voi ihana, en ole hetkeen ehtinyt kyläilylle ja blogihan ihan pullistelee uusia ohjeita. Sä oot kyllä ahkera :D Tääkin kuulostaa superherkulliselta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3