SuklaaToffeeKeksiJäätelö



Tämä jäätelö on hyvin pitkälti sama kuin tämä karkki-keksijäätelö, mutta tein kuitenkin muutamia muutoksia ohjeeseen. Tällä tulee ihanan suklainen ja kinuskimainen versio.

1 litra

 2,5dl suklaakermaa
½prk (200g) kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
n. 100g tummaa suklaata rouhittuna
n, 5kpl Dumle keksejä
n.5kpl LU Bastogne keksejä
(vajaa 1rkl glukoosisiirappia)

Vaahdota kerma. Suklaakerman voi itsekin tehdä kermasta ja sulasta suklaasta.

Kondensoidusta (sokeroidusta) maidosta saa kinuskia keittämällä purkkia kattilassa 2,5h. Maitoa saa kaupoista myös valmiiksi kinuskiksi keitettynä.
 
Lisää kinuski joukkoon ja sekoita hyvin. Tosin ei haittaa, vaikka kinuskipaakkuja jäisikin jäätelöön. Lisää glukoosisiirappi. Tämä ei ole välttämätön, mutta tekee jäätelöstä hieman pehmeämpää. Murskaa keksit karkeaksi rouheeksi ja lisää ne suklaan kanssa seokseen lusikalla sekoittan.
Kaada vuokaan ja pakasta noin 6h.
 
Minä kaadoin seoksen metalliseen minikuivakakkuvuokaan ja irrotin sen sitten kuuman veden avulla. Ei tullut mitenkään älyttömän nätti, mutta makuunhan tämä ei vaikuta. Suosittelen käyttämään silikonisia kakkuvuokia metallisten sijaan.


Kommentit

  1. Aivan järisyttävän herkullisen oloinen! Suklaakerman käyttäminen onkin hyvä ajatus :) Meidänkin keittiössä on taas tehtailtu jäätelöitä ja tykästyin keitetyn kondensoidun maidon käyttöön näissä jäätelöissä. Siitä tulee niin ihana kinuskinen koko jäätelöön maku. Tämä on taatusti todella hyvää!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3