keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

You´re my hero -keksitTein poikamme syntymäpäiville Räyhä Ralf teemaisia leivonnaisia. Nämä keksit ovat lähes kopio elokuvassa esitetystä keksistä. Kohtauksessa päähenkilö, Ralf, saa itse tehdyn mitalin ystävältään, Nelliltä. Nelli on karkkimaailmasta, jossa kaikki on tehty karkeista.

Keksit on tehty tällä vaniljakeksien ohjeella. Keksit on koristeltu pikeerillä
Keksit voisi hyvin koristella myös sokerimassalla, kuten esim. tein näiden kello-keksien kanssa.  Pikeerillä tulee kyllä nättiä jälkeä, kunhan vain on hyvät pursotusvälineet (mm. pieni tylla).


Tässä on kuva elokuvan mitalista. Harmitti kun minulla pääsi loppumaan juuri tuontyyliset nonparellit. Olisivat passanneet täydellisesti. Piti sitten käyttää pelkästään kultaisia ja valkoisia.


Vinkki!
 Laita valmiiksi leikatut, paistamattomat, keksit pakkaseen jähmettymään täysin, jolloin ne pitävät muotonsa paremmin uunissa paistuessaan. Tämä on kätevää, kun tekee pieniä yksityiskohtia sisältäviä keksejä, kuten esim. ristiäispiparit. Valmis murotaikina pitää hyvin muotonsa, tätä on turha pakastaa uudelleen. Pakastustakin tärkeämpää on olla vaahdottamatta voita ja sokeria. Keksitaikinan joukkoon ei saa joutua yhtään ilmaa, sillä tällöin keksit leviävät uunissa rumasti.

Jos taikinaa jää yli, on tämä myös näppärä konsti pakastaa loppu taikina ja jatkossa saa sitten muutamassa minuutissa tarvittaessa itsetehtyjä keksejä. Paistoaika ei merkittävästi pitene.


Kieliopillisesti pitäisi tietty kirjoittaa you´re my hero, mutta kuten kuvasta näkyy, mitalissa ei ole tuota heittomerkkiä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3