perjantai 8. elokuuta 2014

30v bileetOlimme viime viikonloppuna kaveriporukalla Kalajoella juhlistamassa meidän kaikkien 30v synttäreitä. Täytämme kaikki tänä vuonna 30 ja halusimme lähteä tyttöporukalla käymään jossain.
 
Tein meille tuommoisen suklaapommikakun, jonka kuorrutin cappuchino fudge karkeista tehdyllä massalla. Tilasin meistä kaikista pienet syötävät kakkukuvat, jotka liimasin kakun sivuille. Jos minulla olisi ollut enemmän aikaa, olisin tehnyt kehykset jokaisen kuvan ympärille ja kakun päälle sokerimassasta koristeita liittyen jokaisen harrastuksiin tai ammatteihin.
 
Päälle tein pilleistä, nauhasta ja paperista viirikoristeen. Lisäksi nro 30 toivottiin kakkuun, joten ostin meille kynttilän. Kakku on dark chocolate mud cake ja täytteenä cappuchinomousse. Moussen tein Dr Oetkerin cappuchinomoussejauheesta ja kermasta. Kakkukuvat kärsivät hieman kylmälaukussa ja näyttävät siksi moukkuisilta yllä olevassa kuvassa.


Tässä on purjelaiva Ansio, joka on tehty 1800-luvulla purjehtineiden laivojen piirrustusten mukaan. Tässä versiossa on tietty moottori, mutta sisältä laiva oli todella ihanan retro!

Menimme laivalla Kalla-saarelle, jolla on muuten itsehallinto-oikeus. Itsehallinto on peräisin Ruotsin vallan ajalta ja pohjautuu kuningas Aadolf Fredrikin vuonna 1771 säätämään hamina-ordningiin, jossa karien hallinto määrätään kalastajien huostaan. Hallintovaltaa käyttää nykyisin karikokous. Ystävälläni on perhemökki saarella ja hänen setänsä muistaakseni kuului tuohon hallintoon. Saaren mökkejä ei saa ostaa, vaan ne voi mm. periä. 


Saarella on ihania vanhoja mökkejä, joissa ei ole sähköjä tai vesijohtoja.

  Nämä kuvat ovat muistaakseni pappilasta.


Rannalla osa meistä kokeili mm. SUP-melontaa. Oli tosi huippua! Täytyy kyllä kokeilla uudestaankin. Purjelautailua ja wake boardingiakin pitäisi kyllä ehdottomasti vielä kokeilla.


Iloiset suppaajat.


 Party party! Hommasin meille innoissani kaikkea 30v krääsää.


Onnea meille!

4 kommenttia:

  1. Kivan näköinen kakku ja persoonallinen omakuvien takia! Peukutan! Ja paaaaljon paaaljon onnea sulle!! ♥♥ halit! ♥

    VastaaPoista
  2. Ihana kakku ja huippu loma! T. Maiju

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3