Whoopie-kakkupohja (G)



Viikonlopun muotokakkua varten keksin kokeilla tämmöistä whoopie-kakkupohjaa. 
Olenkin jo pitkään halunnut testata whoopie leivosmaista pohjaa täytekakun pohjana. Whoopie piet on niiiin ihania! Reseptillä voi tehdä myös täytekakun tai muffineja, mutta paras lopputulos tulee kuitenkin, kun tekee taikinan uunipellille ylläolevan kuvan mukaisesti, jolloin kakusta tulee tasaisesti paistunut ja mehevä.
 
Löysin hyvän ohjeen Kinuskikissan helpot suosikit kirjasta. Ohje sattuu vielä olemaan gluteeniton, mikä passasi kakkuprojektiini täydellisesti. Muokkasin tosin ohjetta sen verran, että käytin perunajauhojen tilalla gluteenitonta jauhoseosta, jolloin kakusta tulee mehevämpi ja kiinteämpi. Perunajauhot tekevät kakkupohjasta kovin murustavan. Tällä ohjeella tulee kaksi uunipellillistä, joista kokoaa ainakin 25hlön kakun.

200g voita
4dl sokeria
6 munaa
5dl gluteenitonta jauhoseosta (tai perunajauhoja)
1,5dl kaakaojauhetta
3tl leivinjauhetta
1rkl vaniljasokeria
½tl suolaa
2dl kermaa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksiteleen koko ajan sähkövatkaimella/yleiskoneella sekoittaen. Lisää kuivat aineet kerman kanssa vuorotellen.
 
Peitä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Mikäli teet pohjan perunajauhoista, kannattaa leivinpapereille suihkuttaa leivontarasvaa (tai sivellä esim. öljyä), jottei pohjat vain jämähdä kiinni paperiin. Gluteenitonta jauhoseosta käytettäessä tämä ei ole niin välttämätöntä.
Paista pohjia 200 asteisessa kiertoilmauunissa noin 12min. 
Mikäli et omista kiertoilmauunia, paista pellilliset vuorotellen. 

Kumoa pohjat puhtaan leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä hetki, mutta älä liian kauaa, jottei pohjat ehdi kuivua. Pohjista voi koota esim. suorakulmionmuotoisen kakun tähän tyyliin.

Jos taikinan paistaa esim. yhdessä 20x30cm vuoassa, niin paistoaika on tietty pidempi. Kokeile cocktailtikulla milloin pohja on valmis. Tikkuun ei saa jäädä taikinaa kiinni. Kiertoilmauuni paistaa kakkupohjat tasaisimmin.


Whoopie leivoksia olen pariin otteeseen leiponut. Suklainen resepti löytyy täältä.
Vaniljainen täältä.

Kommentit

  1. Kumpi pohja sopisi mielestäsi paremmin hyydytetyn juustokakun pohjaksi, tämä Whoopie -kakkupohja vai blogistasi löytyvä Gluteeniton voikkakkupohja nro1?

    VastaaPoista
  2. Molemmat on kyl hirmuhyviä. Tämä mahtaa olla koostumukseltaan hieman parempi juustokakun pohkaksi :) mut molemmat käy.

    VastaaPoista
  3. Oukkidoukki :) Mun tarttis saada pohjasta gluteeniton ja maidoton. Kävisköhän kookoskerma kerman tilalle, vai onkohan liian paksua? Mietin myös mantelimaitoa, mutta se taitaa olla liian löysää kerman tilalle?

    VastaaPoista
  4. Kookosmaito vois olla kiva :) Soijamaitokin (tai kerma) käy vaikka siinä voi olla kauraa. Tarkistin keliakialiitosta kerran ja niitä voi kuulemma vapaasti käyttää.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3