torstai 19. helmikuuta 2015

Caffeine free life!Olen tehnyt viime aikoina hienoja löytöjä! Löysin nimittäin kofeiinittomia kahvipapuja ja coca colaa! Tämä kofeiiniton elämä alkaa ihan oikeasti luistaa hyvin! Ja tuo Monin vanilja siirappi on muuten parasta kahvin kanssa. Kannattaa suosia kyseistä merkkiä. Ostin heti perhepakkauksen.. Minulla alkaa olla jo pieni kahvila keittiössäni. 

Hyvä vai huono terveydelle?
Olen todella kofeiiniherkkä ja olenkin pitänyt täysin nollatoleranssia kofeiinin kanssa viime aikoina. Tavallista kahvia en voi juoda edes yhtä kupillista. Saan siitä rytmihäiriöitä, jotka eivät ole vaarallisia, mutta kiusallisia kyllä. Lisäksi jos juon aamulla klo7 kahvia, en saa illalla unta.

Kahvista on paljon erilaisia tutkimuksia enkä oikein tiedä mihin luottaa. Välillä kahvi ehkäisee muistisairauksia ja välillä se aiheuttaa sairauksia.. Kofeiinittomasta kahvista olisi amerikkalaislähteen mukaan saatu parhaimpia terveysvaikutuksia, mutta en suinkaan sen takia juo kofeiinitonta kahvia vaan koska se on niin hyvää. Nyt on myös löytynyt geeni, joka aiheuttaa ihmisellä kofeiinin varastoitumisen kehoon. Tuttavallani on tämä. Ja minulla todennäköisesti myös, koska menetän yöuneni aamukahvista. Isäni on myös samanalinen.
 
Ja varokaa guaranaa! Sitä on energiajuomissa ja joissain vitamiinijuomissa piristeenä, mutta se on paljon äkäisempää kuin kofeiini!

Teen kofeiini
En ole teefani, mutta juon sitä ajoittain. Mustassa teessä on noin puolet vähemmän kofeiinia kuin kahvissa, mutta siitäkin huolimatta se on minulle liikaa. Valkoisessa teessä on vähiten kofeiinia. Vihreä tee on vähän kinkkisempi, sillä monilla on se käsitys että vihreä tee ei sisällä kofeiinia. Olen kuitenkin yrittänyt kaivaa tästä enemmän tietoa ja joidenkin sivujen mukaan vihreässä teessä saattaa olla todella paljon kofeiinia. Riippuu paljon teen merkistä ja lajikkeesta. Markettien vihreästä teestä olen saanut rytmihäiriöitä ja siksipä vältänkin sitä nykyään. Moni tee on täysin kofeiinitonta ja näitä suosin kyllä itse. Monet yrttiteet ovat kofeiinittomia. Lisäksi Rooibos on aina varma tärppi. Kamomillatee on illalla ihana, koska sillä on aika voimakaskin unettava vaikutus.

Nuku. Älä juo kahvia 
Opiskeluaikoina join kahvia aamuisin ennen kuin yhdistin sen rytmihäiriöihin. Jätin kahvin pois ja huomasin, että pian olinkin ihan yhtä pirteä aamuisin, kunhan vain pääsin vieroitusoireista. Kofeiiniinkin tulee toleranssi eli kofeiini lopettaa vaikuttamasta kunnolla ja kahvi viekin vain aamun vieroitusoireet (väsymys, päänsärky) pois eikä oikeasti piristä enää. Parempi nukkua kunnon yöunet ja antaa niiden virkistää.


Kahvi on ihanan makuista ja siksipä juonkin kofeiinitonta kahvia lähes päivittäin. Olen käyttänyt suodatinkahvia, jota saa ainakin marketeista. Tämä markettien kahvi on hyvää ja paahtoasteeltaan 2-3 eli kohtalaisen voimakas, mistä pidän. Se on hieman kalliimpaa kuin peruskahvi.

Kuvassa oleva purnukka on ihan uusi löytö! Nimittäin kofeiinittomia kahvipapuja, joita voin käyttää ihanaan kahvikoneeseeni! Huippua! Tuo kahvi on huomattavasti parempaa kuin markettien kahvit. Koneeseeni sopii kyllä jauhettukin kahvi, mutta kyllä pavuista tehtynä kahvi on aina erilaista. Tilasin pavut täältä. Itse jauhetussa kahvissa on hieman enemmän rasvaa kuin suodatinkahvissa, mutta siitä huolimatta kahvissa on vain pari kaloria, joten eipä tuolla väliä.


Ja sitten nämä! Verkkokaupasta löysin kofeiinitonta light colaa, joka maistuikin ihan aidolle kokikselle! Olen myös suuri kokisfani ja nyt onkin kaappi täynnä kokista. En anna lapsilleni mielellään kofeiinia sillä se ei voi olla pikkuaivoille hyväksi. Tätä löytyy myös Behnford's kaupasta Helsingistä.

5v poikamme kuitenkin pitää kokiksesta (vaikka kutsuukin sitä "mustaksi pahaksi") ja nyt hän voi vihdoin sitä kunnolla maistaa. Ei kuitenkaan joka päivä, vaan tämä on meillä edelleen harvinainen herkku. Poika halusi aikoinaan maistaa isänsä pepsiä ja mieheni sanoi pojalle, että "tämä on pahaa, älä ota". Siitä tuo musta paha. Reppana, tullut huijatuksi.


Edellisiltä asukkailta jäi keittiöömme tuommoinen hieno viinikaappi ja koska emme alkoholia juo, se on meillä limsakaappina. Siellä ne kokikset kiiltää..
 

4 kommenttia:

 1. Hei! Olen samaa mieltä lapsille annettavasta kofeiinista vaikkakin meidän poitsu (12v.) juo kahvia joka aamu ;(. Mutta oletko ajatellut ettei nuo light-tuotteetkaan ole lapsile kovin terveellisiä!

  VastaaPoista
 2. Joo, on nuo light tuotteetkin huonoja lisäaineineen ja hampaatkin kärsii. Mut kaikkea kohtuudella :)

  VastaaPoista
 3. Ihana "viinikaappi" :)
  Itsellä on myös pieni kahvila keittiössä - RAKASTAN kahvia! <3 Saimme joululahjaksi 5 minipulloa noita Monin siirappeja, samoin Pentikin siirappia. Itse suosin Modoa ja niitä onkin melkoinen kokoelma *punastuu* :)

  VastaaPoista
 4. Minullakin on modoa mut vissiin maku tottunut monin siirappiin x)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3