torstai 5. helmikuuta 2015

Hyvää Runebergin päivää!



Tänään vietetään Runebergin päivää ja testasin pitkästä Runebergin torttuja. Minä tosin jätin karvasmantelisen kostutuksen kokonaan pois, sillä niin harva siitä pitää. Ohje löytyy täältä. Tein leivokset tähän silikoniseen vuokaan, jolla tuli 12kpl leivoksia. Pinnan tasoitin puukolla. Leivokset voi tehdä myös muffinivuokiin.
 
Eri blogeissa on näkynyt kaikkia kivoja versioita tästä ihanasta leivonnaisesta, kuten esim. Runebergin kakku, whoopie leivokset, muffinssit ym ym. Itsekin kokeilin Runebergin kakkua parisen vuotta sitten.


Pinnan sokerikuorrute on tällä kertaa pikeeriä, sillä vesi-tomusokeriseos tuppaa imeytymään kakun sisään niin nopeasti, ettei sitä tahdo keretä saada tarjoilupöytään asti nättinä. Pikeeri kovettuu nopeasti, joka voi tietty joistain olla huonokin piirre. Mutta minusta näin on parempi. Vesi-tomusokeriseokseenkin kannattaa lisätä sitruunamehua muutama tippa, jolloin se kovettuu hieman nopeammin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3