perjantai 6. maaliskuuta 2015

Exotic fruit smoothieKiinnitän huomiota syömisiini terveydellisistä syistä. Koitan kovasti muun muassa kiinnittää huomiota ruoan laatuun. Vaikkei olisikaan ylipainoa ei varmasti tee huonoa kellekään muokata ruokavaliosta turhat sokerit ja vehnäjauho pois. Mut kaikkea kohtuudella! 

Joka tapauksessa tässä ihana smoothie resepti, joka sopii erinomaisesti esim. välipalaksi tai makeannälkään. Välipaloissa on tärkeää huomioida se, ettei niissä ole liikaa nopeita hiilihydraatteja, sillä tällä saa vain nopean verensokeripiikin aikaan. Ja kohta nälkä on kahta kauheampi.

Kovia rasvoja vältän yhä, sillä nykytutkimusten mukaan eläinrasvat ovat edelleen huono vaihtoehto heille, joilla on korkea sukurasitus (kannattaa tutustua esim. Pohjois-Karjala projektiin). Siksi käytän yleensä aina rasvattomia maitotuotteita. Maitotuotteissa on kuitenkin sokeria (laktoosi), mutta niissä on myös proteiinia. Se sairastuuko sydän- ja verisuonitauteihin riippuu siis lähinnä geeneistä, mutta myös hyvin paljon elintavoista.


Tämä ihana kesäinen smoothie syntyy Lidlin hedelmä/marja sekoituksesta. Tässä on mm. kookosta, mangoa, vadelmia ja mustaherukoita. Monet ihmiset väittävät etteivät ole kookoksen ystäviä, mutta heidän kokemuksensa kookoksesta on usein pelkkä bounty patukka, josta saa helposti kookoksen yliannostuksen. Suosittelen kokeilemaan kookosta ruoanlaitossa ja leivonnassa pieniä määriä! 

Smoothie 
2:lle

1 pkt (300g) exotic mixed fruit 
4dl rasvatonta, maustamatonta jogurttia (laktoositon)
hunajaa

Blendaa ainekset sekaisin tehosekoittimessa, blenderissä tai esim. sauvasekoittimella. Makeuta juoma hunajalla. Proteiinibuusteria saa lisäämällä joukkoon maustamatonta, rasvatonta rahkaa. Mikäli tarvitaan vielä lisäenergiaa, joka pitää nälän pidempään pois, suosittelen syömään kourallisen pähkinöitä (esim. cashew) tämän kanssa. Sopii myös syötäväksi ennen treeniä.

Vegaanit voivat käyttää kookosmaitoa ja makeutuksena tarvittaessa kookosnektaria.


Eikö ala tekemään mieli trooppiselle lomalle?! 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3