tiistai 10. maaliskuuta 2015

Mustikkaraakakakku



Tästäkin raakakakusta tuli tosi ihanaa! Laitoin makeutusta melko vähän, sillä marjat ovat aika makeita. Kakku on ihanan raikas eikä ollenkaan liian tuhti. Resepti on alunperin täältä.

18cm vuoka

Pohja:
n.1dl manteleita liotettuna
n.7kpl taateleita
ripaus suolaa

Täyte:
n.3dl liotettuja cashew-pähkinöitä
2 sitruunan mehu
1tl vaniljajauhetta (tai 1 vaniljatangon siemenet)
n.1dl kookosöljyä
½-1dl hunajaa (vegaanit voivat käyttää kookosnektaria)

n.2dl mustikoita 

Muusaa pohjan ainekset blenderillä ja painele seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Blendaa kaikki muut täytteen ainekset sekaisin paitsi mustikat. Kaada 2/3 täytteestä vuokaan ja laita pakkaseen. Lisää loppuun täytteeseen mustikat ja blendaa sekaisin. Lisää täyte vuokaan. Anna hyytyä pakkasessa vähintään 2h. Mikäli kakku on pakkasessa pidempään, kannattaa se ottaa hyvissä ajoin sulamaan huoneenlämpöön. Kakku on parasta jääkaappikylmänä.

Vinkki!
Mustikat voi halutessaan korvata vadelmilla, mansikoilla, mangolla tai passionhedelmällä!


Kaikki tutut ovat tähän asti ihastuneet tähän kovasti!

5 kommenttia:

  1. Mulla on kerättynä pino raakakakkureseptejä - kiinnostaa kovasti testata niitä. Laitan tämänkin listalle :)

    VastaaPoista
  2. Kiva että olet saanut kakut onnistumaan! Helposti näihin tosiaan hurahtaa, kun huomaa ettei raakaleivonta olekaan niin vaikeaa ja soveltamisen määrä on melkeinpä loputonta. :)

    VastaaPoista
  3. Nämä on kyl ihania! :) ja olen innostunut myös proteiinileivonnasta ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3