torstai 19. maaliskuuta 2015

My dummy cake collection!Kuten olen jo aiemmin maininnut, päätin tehdä keittiöömme muutamia koristekakkuja tyhjäksi jääneeseen lasivitriiniin. Projekti lähti varmaan liikkeelle jo yli vuosi sitten ja lopultakin sain viimeisen koristekakun hyllyyn.

Tästä projektista ei tietenkään mitään stressiä kannattanut ottaa, vaan aina kun aikaa liikeni, koristelin styrox pohjia syötävillä koristeilla, kuten sokerimassalla. Syötäviä kakkuja on tullut tehtyä sen verran tiheällä aikataululla, että luulin jo etten ikinä saisi tätä valmiiksi. Mutta nyt on kokoelma täydellinen. Vielä kun valot saisi kaappiin, niin näkyisi koristeet illallakin paremmin. Tässähän voi pitää vaihtuvaa näyttelyä ja aina kun joku kakku alkaa kyllästyttää, voi sen tilalle tehdä uuden.


Kaappi on muutaman vuoden vanha. Se ostettiin vanhaan asuntoomme, kun siellä ei ollut kaappitilaa keittiössä juuri ollenkaan. Olen näköjään tehnytkin postauksen kaapistamme 2011. 


Ensimmäisen koristekakkuni tein 8/2013. Kakkua ei nykyisin vitriinistäni enää löydy, sillä se on uudelleen kuorrutettuna osa tuota riikinkukkokakkua. 


Toinen koristekakkuni on melko yksinkertainen hääkakku pionilla.
Tämä on saanut yllättävän paljon ihailua. Yksinkertainen on yleensä paras. 


Kolmas dummy cake oli tämä karusellikakku.


Neljäs kakkukin on hääkakun tyyppinen. Tuo sokeripitsi alkoi ajan saatossa varista pois, joten raaputin sen irti ja koristelin alimman pohjan pikeerikoukeroilla.
Muovisen kakkutuen otin myöhemmin pois, kun kakku ei olisi muuten mahtunut enää kaappiin.

 

Viides kakku onkin sitten viime vuodelta. Sekin on hääkaakku. Tuo koriste tosin hajosi.. Tämän kakun tilalle ajattelin tehdä kultaisen version sitten kun on taas aikaa.


Kuudes dummy cake ei tullut kakkukaappiini, vaan meni kaverilleni koristeeksi.


Seitsemäs dummy cake on frozen kakkuni.
Ohjeet hahmojen muovaamiseen löytyy täältä.


Ja tässä viimeisin koristeeni.


On tämä kaappi kyllä aika kiva. Alalaatikoissa on sitten leivontavälineeni.

3 kommenttia:

  1. Oi että miten kauniita ja ihania! Suosikkina on edelleen toi "hääkakku", niiin kaunis ♥ja riikinkukko, ja karuselli! ihania ihania! ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3