Ruutulippukakku - Surprise inside cake



Tämä voisi hyvin olla myös shakkiruutukakku, mutta koska poikamme synttäreillä oli autoteema, ristittiin tämä ruutulippukakuksi. Kakku on helppo tehdä ja aloittelijakin varmasti onnistuu. 

Paistoin kakkua varten yhden tumman 20cm kakun dark chocolate mud cake ohjeella. Toisen 20cm kakun tein white chocolate mud cake pohjeella. 
Noilla ohjeilla tulee ihanan mehevät kakkupohjat, jotka maistuvat aivan mutakakuilta. 
 
Kakkuun voi käyttää myös voikakkupohjia tai vaikka sokerikakkupohjiakin.
Hyvä suklaakakkuresepti löytyy täältä. Vastaava vaalea täältä.


Leikkaa molemmat kakkupohjat kahteen osaan. Koko kakkuun tulee siis neljä kerrosta. Ota kaikista paloista n.10cm ja 5cm ympyrämuoteilla palaset. Muottina voi käyttää myös lasia tai vaikka itse piirtämää sabluunaa.

Kokoa kakku asettamalla ensin ruskea iso rengas kakkuvuoan pohjalle. Tämän jälkeen tulee 10cm vaalea palanen ja tämän keskelle ruskea palanen (kuvassa 1.kerros oikealla ylhäällä). Seuraavaan kerrokseen tulee vaalea iso palanen, keskelle ruskea ja viimeiseksi vaalea. Joka palasen väliin voi laittaa "liimaksi" esim. suklaa ganachea tai voikreemiä. Itse en laittanut mitään, vaan kostutin pohjia hieman vedellä.

Kolmas kerros kootaan samalla tavalla kuin ykkönen ja neljäs (ja viimeinen) kerros samalla tavalla kuin kakkonen. Kokos kakun 20cm irtopohja vuokaan ja napsautin sen vielä kiinni, jotta kakkupohjat pääsevät jämähtämään tiiviisti toisiaan vasten.

Kakku on kuorrutettu suklaa-kinuskikreemillä. 
Tein kreemin tällä kertaa tämmöisellä ohjeella:

300g suklaata
2dl kermaa
1prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
50g voita

Sulata suklaa ja kerma kattilassa. Lisää voi. Nosta kattila liedeltä ja lisää kinuskiksi keitetty kondensoitu maito. Tätä voi ostaa valmiiksi keitettynä kaupasta tai keittää itse.

Mikäli seoksessa on klimppejä, valuta se läviköstä kulhoon koko ajan sekoittaen.
Nosta seos jääkaappiin useammaksi tunniksi, kunnes se on jääkaappikylmää. Mielellään yön yli. Vaahdota kylmä seos kuohkeaksi ja levitä/pursota kakun päälle.

Tämäkin kuorrute oli hyvää, mutta vielä hieman parempi tulee tällä ohjeella. 


Kuorrutin kakun ensin levittämällä kreemiä koko kakun päälle. Sitten leikkasin syötävästä kakkukuvasta (pelkkä A4 kokoinen ruutukuvio) tuommoiset ruutukuviot reunoille. Syötäviä kakkukuvia saa leivontatarvikeliikkeistä. Marketeistakin löytyy yksinkertaisia pyöreitä kakkukuvia. Syötävää mustetta tulostavan tulostimenkin voi kotiin hommata, mutta se on jo niin kallis, että pitää olla jo ammattilainen..
Lopuksi pursotin kreemiä reunoille. Suklaakiehkurat on tehty suklaakiekolla.


Sitten vielä lippuja liehumaan.


 Juhlan tiimellyksessä napattu kuva kakun sisältä. Sieltä se ruutukuvio paljastuu. 


Hyvin pysyi kakku koossa, vaikka liimausaineena ei ollutkaan täytettä. 
Jotain kreemiä olisi toki hyvä käyttää. Nämä kakkupohjat ovat vain niin herkullisia tällaisenaan, ettei makua millään raskisi muilla aineilla sotkea. 



Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3