Sitruunaproteiinikakku



Olen nyt niin hurahtanut näihin terveyskakkuihin, että minulla on koko ajan jokin uusi resepti odottamassa testausta. Tämä kakku muistuttaa uunissa paistettua juustokakkua, mutta on sokeriton ja viljaton. Ja täynnä proteiinia! 

Pidin kakkua hieman liian kauan uunissa, kun ensin näytti siltä, että kakku ei millään ota väriä. Sitten kakku alkoikin yhtäkkiä tummua voimakkaasti, että kannattaa pitää kakkua paiston loppuvaiheessa silmällä.

18cm vuoka

Pohja:
Vajaa 2dl mantelijauhetta

Täyte:
n.3dl rahkaa
25-30g (vajaa desi) valkosuklaa-lime heraproteiinijauhetta (tai vaniljaproteiinijauhetta)
1 muna
1 valkuainen
2rkl kookosjauhoa
2rkl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori

Painele mantelijauhe irtopohjavuoan pohjalle. Pohjan tekeminen ei voisi kyllä tästä helpommaksi enää mennä! Jos haluaa kiinteämmän pohjan, voi mantelijauheen sekaan lisätä maapähkinävoita tai hunajaa. Itse pidin tästä näin. 

Sekoita täytteen ainekset keskenään lusikalla tai sähkövatkaimella. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa 35-40min, kunnes pinta saa hieman väriä. Ravistaessa kakkua, se saa hyllyä hieman keskeltä. 

Kakku ei mielestäni lisämakeutusta kaipaa, sillä proteiinijauheissa on yleensä jotain makeutusta. Mutta jos lisämakeutta kaipaa, voi täytteen sekaan lisätä hieman hunajaa tai makeutusainetta.

Anna kakun jäähtyä kokonaan ja irrota se vuoasta.
Kakku on parasta jääkaappilämpöisenä.


Kakku sopii hyvin syötäväksi treenin jälkeen tai vaikka aamupalaksi! Proteiinikakut ovat hyviä, mutta ne ovat hiukka kuivia. Tämä ohje on kuitenkin mehevimmästä päästä.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3