Suklaaproteiinikakku



Proteiinikokeiluni jatkuu. Tein aiemmin sitruunakakkua ja halusin nyt testata uunissa paistettavaa suklaakakkua. Treenin jälkeen tämäkin maistuu oikein hyvälle. Välipalaksi ei ehkä niinkään. Paitsi kahvin kanssa Aamupalaksikin sopisi hyvin. 

Makeat proteiinijauheet (esim. suklaa ja mansikka) tuppaavat olemaan liian makeita veteen sekoitettuna, mutta leivontaan ne soveltuvat hyvin. Sitruunaiset versiot toimivat yleensä aina. 

8 viipaletta

Kakku:
1 1/3dl munanvalkuaisia
5rkl kookosjauhoa
50-60g suklaan makuista heraproteiinijauhetta (käytin minttusuklaata)
2rkl kaakaojauhetta
3 3/4dl kookosmaitoa (tai muuta maitoa)
½tl leivinjauhetta
(1rkl pikakahvijauhetta)
(minttuaromia)

Kuorrute:
4rkl kahvia
3-4rkl cookies and cream heraproteiinijauhetta (suklaa ja vaniljakin käy)

Kuumenna uuni 160 asteeseen. Sekoita kaikki kakun ainekset keskenään lusikalla tai tehosekoittimella. Vuoraa 18cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Kakun voi paistaa myös esim. leipävuoassa. Anna kakun paistua 40-45min. 
Kakun keskelle pistettyyn tikkuun ei saa jäädä taikinaa kiinni. Anna jäähtyä.


Sekoita kuorrutteen ainekset kulhossa ja lusikoi kuorrutetta kakun päälle tai laita kuorrute erilliseen astiaan, jolloin syöjät voivat itse lisätä kastiketta haluamansa verran.


Kakku kaipaa mielestäni ehdottomasti jotain kuorrutetta. Kakun päälle voi levittää vaikka sulatettua suklaatakin, jos haluaa lisää makeutta. Suosittelen kuitenkin käyttämään tummaa suklaata.

Minttusuklaaherasta tulee aika miedon makuinen kakku. Kannattaa ehdottomasti lisätä hieman minttuaromia tai kahvia taikinan joukkoon. Kookoskin maistuu tässä todella miedosti.

Kakkua voi maustaa myös muilla mausteilla, kuten inkiväärillä, neilikalla tai kanelilla. Taikinan joukkoon voi lisätä vaikka sokeritonta suklaarouhettakin.


Treenin tai lenkin jälkeen erittäin hyvä! 

Kommentit