lauantai 21. maaliskuuta 2015

Suklaaraakakakku



Kokeilin toistakin raakasuklaakakkureseptiä. Edellinen löytyy täältä. Tämä ei ollut ihan niin hyvää kuin tuo edellinen, mutta todella hyvää kuitenkin. Myös makuraati tykkäsi kovasti.

18cm vuoka

Pohja:
1dl pähkinöitä (esim. manteli)
7 pehmeää taatelia
ripaus raakakaakaojauhetta
pienempi ripaus suolaa

Täyte:
3dl cashewpähkinöitä 
1,5dl sulaa kaakaovoita
2 pientä avocadoa
n.1dl hunajaa (vegaaneille kookosnektaria)
n.1dl raakakaakaojauhetta
1-2rkl kookosöljyä (tai vettä)

Liota pähkinöitä vähintään 6-8h kylmässä vedessä, jotta ne pehmenevät.
Hienonna pohjan ainekset tehosekoittimessa ja painele seos vuokaan.


Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lämpötila ei saa nousta yli 45 astetta.
Hienonna muut ainekset tehosekoittimessa ja lisää lopuksi kaakaovoi koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan. Pakasta kakkua 1-2h pakastimessa. Tämän jälkeen sen voi nostaa jääkaappiin tai säilyttää pakastimessa. Kakku säilyy pakastimessa hyvänä pari kuukautta.

3 kommenttia:

  1. Tätäkin kyllä pitää testata! Kiinnostavia nämä raakakakut, itse en ole koskaan tehnyt, mutta se asia korjautuu pian! :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa testata! Nämä on tosi hyviä :))

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3