maanantai 27. huhtikuuta 2015

TuorepuuroTämä on loistava aamupala kiireiselle ihmiselle. Sekoitus tehdään jääkaappiin edellisenä iltana ja aamulla on valmis kaurapuuroateria. Äkkiseltään voisi luulla, että kylmä kaurapuuro on ällöä, mutta tämä oli aivan ihanaa!


Puuroon kannattaa käyttää hyvälaatuisia kaurahiutaleita. Pikaryynejä kannattaa välttää, koska ne ovat hyvin prosessoitua ruokaa. Maitoa ei kannata korvata vedellä, sillä muuten puuro ei täytä yhtä hyvin.
 
Kaurahiutaleista ja maidosta tehdään seos. Määriä on vähän hankala sanoa, mutta suunnilleen yhden suhde yhteen pitäisi toimia. Maitoa lisätään sen verran, että hiutaleet peittyvät lähes kokonaan. Lisäsin puuron joukkoon myös 2rkl kookosöljyä.

Lado purkkiin 1/3 kaurapuuroseoksesta. Lisää päälle hieman omenahilloa ja omenanpaloja.
Sitten sama toistetaan kaksi kertaa. Päällimmäiseksi tulee omenanpaloja ja juuri ennen tarjoilua voi päälle ripotella kanelia. Puuron kannattaa antaa tekeytyä jääkaapissa vähintään 2h. Minä teen puuron yleensä jo edellisenä iltana jääkaappiin tekeytymään..Tässä vielä mansikka-banaani versio. Omenahillon tilalla käytin maustamatonta jogurttia. Omenoiden tilalla mansikkaa, banaania ja mustaherukoita pakasteesta. Muuten periaate sama.
 

2 kommenttia:

  1. hei namskis, tätä teenkin purkkiin ja jääkaapiin. kauankohan toi säilyy, eli jos tänään teen niin on varmaan parina aamuna vielä ihan hyvää? :)

    VastaaPoista
  2. Joo, säilyy hyvin jääkaapissa useamman päivän. Itsekin usein teen puuron jo edellisenä iltana jääkaappiin. Aamulla on sopivan pehmeää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3