lauantai 18. huhtikuuta 2015

Kirahvikakku ja suklaa cupcakes



Tämä kakku meni kaverini tytön 1v synttäreille. Lisäksi tein 15kpl suklaakuppikakkuja. Kaikki ovat gluteenittomia.

Tein 20cm kakun ja 15kpl muffinsseja seuraavanlaisella ohjeella:

500g leivontamargariinia
500g sokeria
8 munaa
335g gluteenitonta jauhoseosta
100g kaakaojauhetta
2,5tl leivinjauhetta
2dl kermaa

Vaahdota margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (noin 5min). Lisää munat yksitellen. Lisää kuivat aineet ja kerma vuorotellen seokseen. Paista kakkua 175 asteessa noin tunti. Muffinsseille riittää 20min.


Täytteenä valkosuklaamoussea ja lemon curdia. Kakun täyttämisestä voi lukea tarkemmin täältä. Kakun kuorruttamisesta massalla voi lukea tarkemmin täältä.


Kuppikakuissa on suklaakuorrute. 
Tällä ohjeella riittää hyvin kuorrutetta 15:lle kuppikakulle.

250g voita
5dl tomusokeria
150g tummaa suklaata

Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sula, jäähtynyt suklaa ja sekoita tasaiseksi.

Tein jokin aika sitten vertailua erilaisista suklaakuorrutuksista.
Tämä kuorrutus oli voittaja. 


Askartelin pahvista tämmöisen primitiivisen kuppikakkujen kuljetuslaatikon. 


Hyvää syntymäpäivää Aada! 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3