Mansikka-raparperiproteiinipiirakka




Lisää ihania proteiinileivonnaisia. Tämä ei ehkä ole maailman kaunein piirakka, mutta se on terveellinen ja hyvänmakuinen!

Pohja:

4rkl kookosjauhoa
30g (cookies and cream) heraproteiinijauhetta
1 muna
5rkl hasselpähkinä- tai mantelimaitoa

Täyte:

n.150g mascarpone tuorejuustoa
1tl vaniljajauhetta
raparperia
mansikoita

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Jos taikina vaikuttaa kuivalta, lisää maitoa. Mikäli käytät jotain makeuttamatonta heraproteiinijauhetta, voi taikinan joukkoon lisätä hieman hunajaa tai intiaanisokeria. Painele seos 15-18cm vuoan pohjalle. Mikäli taikina tarttuu käsiin, kostuta kädet vedellä ja jatka painelua. Taikinaa ei kannata painella kovin ylös reunoille asti, sillä se muuttuu uunissa vain kovaksi ja kuivaksi. Vuokaa ei tarvitse voidella tai vuorata leivinpaperilla. Piirakka irtoaa siitä näppärästi ilmankin. Pohjaa ei myöskään tarvitse esipaistaa.

Täytettä varten sekoita mascarpone ja vanilja. Vaniljajauhetta saa ekoliikkeistä, mutta jos sitä ei satu löytämään, voi tähän käyttää puolen vaniljatangon siemenet. Mascarponen tilalla voi myös käyttää jotain vähärasvaista tuorejuustoa. Vähärasvaisin, mikä minä olen löytänyt, on 2%. Levitä tuorejuusto pohjan päälle ja asettele raparperit ja mansikat päälle. Tähän voi hyvin käyttää pakkasesta jämämarjat.

Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 30min.

Opin taas uutta proteiineista. Normaalipainoiselle ihmiselle suositus on karkeasti arvioituna 1g proteiinia yhtä painokiloa kohden. Eli 60kg painavan ihmisen tulisi syödä 60g proteiinia päivässä. Mikäli ihminen urheilee kovasti ja tekee erityisesti voimatreeniä, on proteiinin tarve 2g/painokilo. Ylipainoiselle ihmiselle (tai jonkun perussairauden omaavalle) on tietty omat ruokasuosituksensa.


Muita ihania proteiinileivonnaisia löytyy kategoriasta Terveys: Proteiinileivonta.
Kannattaa myös tutustua smoothiekakkuihin ja raakakakkuihin.

Kommentit

  1. Moikkamoikka :)

    Saako sulta toivoa tutoriaalia? :) Meillä rippijuhlat lähestyy ja juhlakalun kanssa haluttaisiin kovasti tehdä Rosette-pursotus kakkuun. En ole vielä aloittanut harjoittelua mutta n. miljoona youtube-tutoriaalia on katseltuna :D Toki mulla on tarkoitus itsekin opetella ja harjoitella mutta kerjään mielelläni myös kokeneemmalta neuvoja. Eli, vähän olen antanut itseni ymmärtää että rosette kannattaisi tehdä enempikin marengin tyyppisestä kuin kermavaahdosta. Sun italialainen marenki on ollut ihan meidän suurta herkkua joten jotain sen tyyppistä ehkä olisi tarkoitus yrittää kakun päällekkin. Mutta osaisitko/pystyisitkö antamaan jotain muita käytännön vinkkejä rosette--kuorrutuksen suhteen? Sulla on ollut tosi hyviä tutoriaaleja pursotuksista mutta tosi vähän löytyy suomalaisilta sivuilta mitään vinkkejä näistä vähän erikoisemmista pursotuksista... mitä itseäni ainakin kyllä huvittaisi toteuttaa :) Kiitos jo etukäteen jos ehdit nähdä vaivaa ja jeesata!

    VastaaPoista
  2. Minäpä koitan värkätä videon ;) tai ainaki vaihekuvallisen postauksen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) eikä tällä mikään ihan hengenhätä ole, juhlat on kesäkuun puolivälissä. Mulla on tarkoitus ensi viikonloppuna alkaa opettelemaan itsekin joten pommitan sitten tarkennetuilla kyssäreillä kun tiedän mitkä ne kompastuskivet ja vaikeat kohdat on :D

      Poista
  3. Joo, kyselehän vain :D teen ens viikolla aika paljon kreemiä, joten voin muutaman pursotusohjeenkin samalla tehdä ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3