torstai 23. huhtikuuta 2015

Mansikka-raparperiSIMANyt kannattaa laittaa sima käymään, jotta se varmasti valmistuu vapuksi. Halusin testata hieman jotain uutta tähänkin perinnejuomaan ja päädyin lisäämään mauksi mansikkaa ja raparperia, jotka ovat ehdoton kevään/kesän klassikko. Tuli tosi kiva ja tätä kehuttiin kovasti. Hyvin limsamaista. Tähän voi myös käyttää pakastimen viimeiset marjat. Perus siman ohje löytyy täältä.

Mansikka-raparperi sima

4 litraa vettä
250g fariinisokeria
250g sokeria
herneen kokoinen pala tuorehiivaa
1 sitruuna
n.500g mansikoita
n.500g raparperia
rusinoita


Kiehauta vesi ja sokerit kattilassa, kunnes sokeri on liuennut. Anna seoksen jäähtyä 38 asteiseksi. Itse joudun tekemään siman yleensä kahdessa kattilassa, kun ei ole neljän litran kattilaa.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Siivuta sitruuna ja lisää ne mansikoiden ja raparperin palojen kanssa veteen. Peitä kattilat kannella ja anna käydä ja maustua huoneenlämmössä 1-2 vrk.
 
Siivilöi marjat/hedelmät pois ja kaada makusima pulloihin. Lisää joka pulloon rusinoita ja nosta pullot jääkaappiin käymään. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viimeistään viikon päästä. Jos pulloja säilyttää huoneenlämmössä, on sima valmista kolmen päivän sisällä. Mutta jääkaapissa simasta tulee mielestäni huomattavasti parempaa.


 Iloista vapun odotusta! 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3