lauantai 11. huhtikuuta 2015

Minihampurilaiset



Minihampurilaiset ovat käteviä ja hauskoja suolaisia lasten synttäreille. Nämä tein poikamme 2v synttäreille. Sämpylöiden ohje on salamibostonkakun ohjeellani tehty.

Hampurilaisia varten taikinalevy kaulitaan noin sentin paksuiseksi levyksi ja siitä otetaan pienellä ympyrämuotilla palasia, jotka nostetaan pellille. Toki taikinasta voi pyöritellä myös palloja.

Sämpylänpuolikkaita paistetaan 200 asteisessa uunissa 8-10min. Sämpyöiden välissä on jauhelihapihvi, cheddar sulatejuustoviipale ja ketsuppia. Kasviessyöjien versiossa on pihvin tilalla tomaattiviipale.

Jauhelihapihveihin laitoin korppujauhojen tilalta hernerouhetta, joten ne käyvät myös keliaakikoille. Hernerouhe sisältää proteiinia 21g/100g, joten sen proteiinipitoisuus on suurempi kuin esim. lihan. 
Kannattaa käyttää tätä ruoanlaitossa!


Gluteenittomat lihapullat

400g naudan paistijauhelihaa
1 pieni sipuli
2rkl jauhelihamaustetta
1 muna
½dl hernerouhetta
1dl vettä

Kiehauta vesi ja laita hernerouhe sinne turpoamaan, anna jäähtyä.
Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä pannulla halutessasi. 
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muovaa taikinasta lihapullia tai pihvejä.

Paista pihvejä 200 asteisessa uunissa 10-20min pihvien koosta riippuen.
Pihvit voi paistaa myös pannulla molemmin puolin. Uunissa paistettuna ne ovat kuitenkin terveellisempiä.


Tein juhliin myös gluteenittomia hampurilaisia, mutta näiden leipää en jaksanut itse väsätä. 

1 kommenttia:

  1. Eri hyvältä kuulostaa tuo hernerouheen käyttö. Täytynee testata. Ja söpöjä nuo pikkuhampparit :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3