Korsettikakku (video)



Tämä kakku meni tuttavani miehen synttäreille.
Näitä K-18 kakkuja on sitten aina hauska tehdä.


Kakku on koottu 20x30cm kakusta. 
Tissit on muovattu ylijäämäkakun palasista. Veikkaan, että tämän typyn kuppikoko on DDD.. 

Tein kakun kokoamisesta kohtalaisen pitkän videonkin youtubeen. Video piti jakaa kahteen osaan, koska muuten videosta olisi tullut liian iso tiedosto. Pitää pakata seuraava video vähän pienemmäksi.. Videolla näytän myös sokerimassan värjäämisen ja vinkit täytekakun kuorruttamiseen.

1.osa

2.osa

 Täytteenä kakussa on valkosuklaamoussea ja vadelmahilloa. Kakkupohjan ohje on itseasiassa USA:sta tuodusta shampoo pullosta otettu! Pitihän sitä testata, kun pullon kylkeen oli painettu oikein birthday cake ohje. Ohjeella tuli 20x30cm kakku.


Käännös:

3 cup (7,5dl) jauhoja
½tl suolaa
½ cup (1,25dl) voita
½ cup margariinia
1/4 cup (0,6dl) öljyä
3 cup sokeria
5 munaa
½ cup kondensoitua maitotiivistettä
1/3 cup (0,8dl) vettä
1rkl vaniljaa
1rkl voi aromia

Vaahdota rasvat sekä sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen joka välissä (noin minuutti). Lisää kuivat aineet ja aromit. Lisää lopuksi maitotiiviste ja vesi.

Paista 175 asteisessa uunissa (alatasolla tai kiertoilmassa) noin 1-1,5h.
Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.

Ohjeeseen ei tule leivinjauhetta. Luulen, että amerikkalaiset käyttävät paljon self raising flour jauhoja, jotka sisältävät nostatusaineen. Lisäsinkin ohjeeseen muistaakseni 1-2tl leivinjauhetta. Voi aromin jätin pois. Kondensoitu maito oli kyllä hauska lisä tähän.
Luulen, että tämä kakku on perinteinen butter cake eli sen ei ole tarkoituskaan nousta paljoa uunissa. Mutta ihan kivan makuinen pohja siis tällä tuli. Melko tuhti ja helposti mureneva, joten vaativiin muotokakkuihin en käyttäisi.


Kakkua varten kannattaa varata ihonväristä massaa 300-400g. Mustaa massaa vähintään 500g sekä punaista ja valkoista massaa 50-100g. Kakun kuorruttamisesta massalla voi lukea enemmän tästä postauksesta, mutta videoilla selitän ja näytän kakun kuorruttamisen myös aika selkeästi.


Kakkua oli hauska koristella.

Kommentit

  1. Nyt täytyy kyllä myöntää että vaikka jo varmaan vuosia sun blogia olen seuraillut niin nyt vasta törmäsin näihin sun videoihin. Ja onneksi törmäsin, oli nimittäin mukava video ja hyvin sai selvän miten tällaisia muotokakkuja kannattaa tehä :D On kyllä hurjan hieno kakku ja mahtavat yksityiskohdat! Jatkossa voisi olla kiva nähdä videoita juurikin näin, eli erilaisista koristelutyyleistä ja tekniikoista niin kakuista kuin muistakin :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla kiitos :) laitan jatkossakin lisää videoita ;)

    VastaaPoista
  3. Kuinka monelle tämä kakku on mitoitettu?

    VastaaPoista
  4. Olhan mukavan työläs päällystettävä mutta tul kyllä komia, kiitos tosi selekeistä videoista!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3