Mokkapalajäätelö



Näin telkkarissa mainoksen mokkapalajäätelöstä ja ajattelin, että tuohan kannattaa ehdottomasti tehdä itse! Ohje on nopea ja helppo eikä vaadi jäätelökonetta.

Noin 1 litra

Suklaajäätelö:
4dl kermaa
1prk kondensoitua maitoa
1rkl kaakaojauhetta
100g tummaa suklaata
(1rkl glukoosisiirappia)

Mokkapalakastike:
3dl tomusokeria
4rkl sulaa voita (n.40g)
n. 4rkl vahvaa kahvia
1rkl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria

Jäätelöä varten vaahdota kerma. Lisää kondensoitu maito (ei keitettyä). Lisää kaakaojauhe ja sulatettu suklaa. Lisää halutessasi glukoosisiirappi. Se tekee jäätelöstä hieman pehmeämpää. Sekoita seos tasaiseksi massaksi. Voit valmistaa suklaajäätelön myös tällä ohjeella.


Kastiketta varten sulata voi kattilassa. Lisää tomusokeri, kaakaojauhe ja vanilja. Lisää kahvia ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes kastike on lusikoitavaa.


Kaada 1-1,5 litran leipävuokaan 1/3 jäätelömassasta. Lusikoi kastiketta päälle raidoiksi. Lisää jäljellä olevasta jäätelömassasta puolet ja lado taas kastiketta päälle. Lisää loppu jäätelöseos ja lusikoi reilusti kastiketta päälle. Minun mokkapaloihini kuuluu kookoshiutaleet, mutta jäätelön voi koristella myös nonparelleilla tai karkeilla.

Pakasta vähintään 6h. Jäätelöä ei tarvitse sekoitella pakastuksen aikana.


Leivontatarvikeliikkeistä saa myös ihania kertakäyttöisiä jäätelökuppeja ja sateenvarjoja, jotka ovat ehdoton hitti esim. lastenjuhlissa. Ja vetoaa toki aikuisiinkin.

Lisää jäätelöreseptejä löytyy täältä. Omia suosikkejani ovat mm. minttu-suklaa, tiikeri, salmiakki, vanhan ajan vanilja, toffee, suklaa, kahvi sekä karkki-keksijäätelö ym ym.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3