perjantai 12. kesäkuuta 2015

Kotitekoinen vaniljauute / Home made vanilla extractVihdoinkin sain testattua itse tehtyä vaniljaa. Mietoa vaniljaesanssia voi ostaa marketeista ja ekoliikkeistä saa sitten vähän parempilaatuista. Ekokaupoista saa myös vaniljajauhetta ja vanilla bean paste tahnaa, joissa on voimakas vaniljan maku ja käytänkin näitä paljon leivonnassa. Tämmöistä nestemäistä vanilja-aromia käytän usein kuorrutusten ja kakkupohjien maustamiseen. Mikään ei tietty voita perus vaniljatankoa maussa, mutta lähelle nämä vaihtoehdot kyllä pääsevät. Vaniljasokerilla ei juurikaan vaniljan makua saa kakkupohjiin, mutta kuorrutteisiin se toimii melko hyvin, kunhan sitä vain laittaa reippaanlaisesti.

Kotitekoiseen vaniljaan tarvitaan pieni pullo alkoholia (30-40%). Pulloon laitetaan yksi vaniljatanko, joka on ensin leikattu pitkittäin kahtia ja sitten vielä poikittain puoliksi.
 
Pullon annetaan levätä huoneenlämmössä suljettuna noin kuukauden ajan. Maun pitäisi vain parantua ajan kanssa, joten kiirettä tämän kulutuksen kanssa ei ole. Pulloon voi myös lisätä myöhemmin lisää alkoholia ja vaniljatangon palasia, kun se käytössä tyhjenee.
 
Vaniljauutteen ohjeeseen tutustuin mm. Pullahiiren blogissa.
Suosittelen testaamaan.


 Etiketit voi tulostaa täältä.

2 kommenttia:

  1. Mä olen tehnyt näitä samoja ja kestävät vuosia käytössä hyvänä. Mulla on pulloihin kertynyt aika paljon noita tyhjiä tankoja makua antamaan ;) Tämä on niin ihanaa! :D
    Yhdestä asiasta haluan muistuttaa, kun tätä käyttää. Tämä kun on alkoholia niin lapsille leivottaessa tätä kannattaa käyttää vain paistettaviin leivonnaisiin. (olen törmännyt siihen, että kaikki eivät tajua esimerkiksi kaupassa myytävän esanssin olevan alkoholia)
    http://taikakakut.blogspot.fi/2013/01/mansikka-vaniljapiparit-ja-itsetehty.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3