perjantai 26. kesäkuuta 2015

Leivontafoorumin palkintoTämmöinen ihana palkinto tuli Sunnuntailta leivontafoorumin täytekakkukisasta. Voitin ykkössijan hiuksen hienosti hääkakullani. Paketista löyti rouheisia sämpyläjauhoja, erikoisvehnäjauhoja, karkeaa täysjyväruisjauhoa, kuivahiivaa, ohukaisjauhetta, kakkumix ja suklaakakkumix. Mahtavia tuotteita, kiitos!


Täytekakut arvioi tällä kertaa oikein ammattiraati ja tosi mahtavia kommentteja tuli!
Pisteitä tuli 25,86/30.

Sanallinen palaute:
 • Heini Tapanainen: Herkkä, kaunis kakku hääjuhlaan. Pikeerikoukerot taidokkaasti tehty
 • Pia Kuivalainen: Aikaa ja vaivaa vaatinut kakku. Hienosti toteutettu! Selostus on yksityiskohtainen ja selkeä. Italianmarengin tekovaiheisiin sellainen vinkki, että sekaannuksen välttämiseksi kannattaa neuvoa vatkaamaan valkuaiset eka ja sitten vasta kuumentamaan siirappi, tai tekemään sen yhtäaikaisesti. Kakkupahveista olisi voinut myös mainita sen, että pitää leikata sopivaan kokoon, ellei ole justiin oikeanmittainen. Nämä on todella pieniä huomioita, sillä kaikin puolin tosi hyvin toteutettu ja selostettu resepti!
 • Sirkku Aaltonen: Elegantti kakku. Voin kuvitella, miten kauniilta on näyttänyt pionien ja neilikoiden kanssa. Suklaa ja vadelma toimivat yhdessä hyvin. Kivaa, että täytteessä on vadelmahillon lisäksi reilusti itse vadelmia. Kotileipureita varten tästä olisi kiva saada pienempi, ns. "normaalikokoisen" kakun ohje.
 • Leipuri-kondiittori -opiskelijat: resepti on ymmärrettävissä. Maku on aika vadelmainen jotain olisi ehkä kaivannut vadelman kanssa. Yksinkertainen. todella kaunis kokonaisuus, hyvin toteutettu! 
 • Nami-hiiri: Hieno toteutus! Kakkupohjassa ei yllätyksiä, joka on valitettavan usein tilauskakkujen puute. Pientä hentoa pastellivärin antamaa eloa olisin kaivannut kokonaisuuteen, joko isomman kukan reunaan tai pintakuviointiin. Sääli, että pyydetty palakuva puuttui, vaikka ymmärrettävästä syystä. - Saatavilla on kakkuvuokia, joissa on huomioitu 'maistelupala' itse kakun siitä kärsimättä 
 • Tekila: Näyttävä hääkakku. Mukava lisä värjätä marenkikreemiä, että kakku oli vaaleanpunaisempi kokonaisuus.
 • Tanja: Korea kerroskakku. Näin isoissa resepteissä käyttäisin kuitenkin grammoja. Esim. munat voivat olla todella eri kokoisia välillä S-XL, joten variaatioita voi tulla reseptiä toistettaessa. Pyydettiin myös kotikeitiöön soveltuvaa reseptiä, näistä ohjeista hankala pienentää grammamäärien puuttuessa. Mietin, onko täytteessä liikaa sokeria, kun kaupan hillot on jo valmiiksi melko makeita? Vadelma on kuitenkin aina varma valinta. Pikeerikoristelussa tarvitaan lehmän hermoja, ja koko pinta koristeltu hienosti sillä. 


 Kiitos kommenteista! Näistä opitaan paljon!

3 kommenttia:

 1. Kaunis kakku , ansaittu voitto! En olekaan aikoihin käynyt leivontafoorumilla kurkkimassa, hyvä muistutus :)

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea! Kakku on todella upea :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3