Omena-kanelileivokset



Nämä ovat mini omenapiirakoita. Kehittelin täytteen itse ja pakko nyt vähän kehua itseä, mutta tuo täyte oli mahtava keksintö! Täytteesta voisi tehdä myös yhden ison piirakan American pie tyyliin. Tämä täyte on paljon parempi kuin tuon linkin takana olevassa ohjeessa.

Pohjaksi sopii parhaiten murotaikina. Kaupan pakastealtaastakin on lupa käydä hakemassa paketti, jos ei jaksa itse taikinaa väsätä. Minä tein muutaman leivoksen tällä kertaa vaniljakeksitaikinasta, jota jäi yli fantasiapipareita tehdessä.

Osan leivoksista tein kaupan valmiista lehtitaikinasta. Niistäkin tuli ihan hauskoja. Täytteen ohjeella tulee tarpeeksi täytettä ainakin kymmeneen minileivokseen/piirakkaan. Täytettä pitäisi olla tarpeeksi myös halkaisijaltaan 22cm olevaan yhteen isoon piirakkavuokaan.

Täyte:
2 omenaa
2dl päärynämehua
1dl hyytelösokeria
1-2tl kanelia

Kuori ja pilko omenat pieniksi paloiksi. Laita ainekset kattilaan ja keitä seosta noin 10min ajan.
Seoksen voisi tässä vaiheessa myös purkittaa samalla tavalla kuin hillot.


 (Vasemmalla) Kauli murotaikinasta levy ja leikkaa palat vuokien pohjalle. Nostele täytettä vuokiin. Leikkaa taikinasta palaset päällimmäiseksi, jolloin täyte peittyy. Pistele pinnalle haarukalla reikiä.
 
(Oikealla) Leikkaa lehtitaikina/voitaikinalevyt kahtie ja nostele palaset vuokiin (muffinivuoatkin käy). Nostele täytettä sisälle ja muovaa leivoksesta nyytti. Piirakat voi voidella vielä munalla, mutta ei ole välttämätöntä.


Tässä piirakat menossa uuniin. Paista 200 asteessa noin 15-20min.
Lehtitaikinasta voi tehdä myös ihania suklaasarvia.


Fresh out of the oven.


Piirakat kannattaa irroittaa vuoista jäähtyneenä.


Täyte hyytyy jäähdyttyään. Piirakka on paras aavistuksen lämpöisenä.


 Näin kevätaikaan täytteenä voisi käyttää myös esim. raparperia.
Mutta omenapiirakka on ehdoton suosikkini.

Kommentit

  1. Ihania, taidankin kokeilla näitä raparperillä! Meidän uuden kodin pihamaalla kasvaa raparperia vaikka kuinka paljon eikä millään viitsiis jättää niitä käyttämättä. Hilloa ajattelin keittää niistä ja osan pakastaa viipaleina, mutta kaikkea en saa siltikään menemään. Nyt pitää testailla kaikenmaailman raparperia sisältävät leipomukset :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3