Priman paketti ja ranta-aiheiset kuppikakut



Sain Prima-mausteet verkkokaupasta kokeiltavaksi tämmöisen ihanan paketin.
Tykästyin tuohon verkkokauppaan, josta löytyy mausteiden lisäksi myös paljon leivontatarvikkeita. Erityisesti ilahduin, kun löysin kaupasta agar agar jauhetta ja viinikiveä (cream of tartar), joita on todella vaikea löytää mistään täältä Oulun suunnalta!

Paketissa oli vaniljakreemijauhetta, aitoa vaniljasokeria, pilvimuotteja, elintarvike kultakynä, vaahtokarkkimassaa, ristimuotit, suklaamunamuotit ja kaksivärisiä pursotuksia varten suunniteltu pursotuspussi. Mahtavia tuotteita ja kaikki tulevat varmasti tarpeeseen, kiitos!

Voitin lisäksi juhlattaren blogin arvonnassa Priman maustepaketin, josta löytyi vaniljakreemijauhetta, vaniljasokeria ja nonparelleja. Käytän vaniljakreemijauhetta yleensä kermavaahdon jämäköittämiseen, mutta siitä voi tehdä myös kreemejä. Käytin sitä mm. tähän daim-kakkuun.
 

Vaniljakermavaahto

2,5dl kermaa
1rkl vaniljakreemijauhetta
(1tl vaniljasokeria)

Lue kermavaahdosta lisää täältä. Tarkemmin pursotuksista videon kera täällä.
Toinen pursotusvideo löytyy täältä.


Itse hankin Priman nettikaupasta aiemmin mm. aromipastoja, joita voi lisätä leivonnaisten joukkoon. Vaikka ne sisältävät sokeria, ajattelin lisäillä niitä proteiinikakkuihin hieman makua antamaan. Ostin caramel, cappuccino ja passion fruit makuja.

Viinikiveä (kaliumbitartraatti) käytetään mm. valkuaisvaahdon ja kermavaahdon stabiloimiseen. Lisäksi sitä voi käyttää ruokasoodan kanssa leivonnaisten kohottamiseen.Viinikiveä voi löytää myös apteekeista.

Agar agar jauhe on loistava vaihtoehto niille, jotka eivät halua käyttää liivatetta leivonnaisten hyydyttämiseen. Tämä sopii vegaaneille.
 

 Pilvimuotteja testasin tähän Super Mario Bros kakkuun.

 
 Vaniljakreemijauheen ja vaniljasokerin ohella tulikin heti testattua kultakynää, jolla on näppärä koristella kakkujen pintaa ja sokerimassakoristeita.  Maalasin kultakynällä tämän world of warcraft kakun kyltin. Oli paljon näppärämpi kuin tomuvärin ja alkoholin seos.


 Pursotinpussiakin testasin heti priman toiveesta kuppikakkuihin. Pussia voi käyttää useampaan kertaan ja se on hygieenisestä materiaalista tehty. Pussissa on hauska salatasku, johon voi laittaa eri väristä kreemiä ja näin saa helposti kaksiväristä pursotusta. Testasin joskus jotain halpis tuplapursotuspusseja, mutta ne olivat ihan idioottimaisia, kun tyllaa ei saanut sisälle! Tämä toimi tosi hyvin!

Pursotukseen käytin kermaa, vaniljakreemijauhetta ja lemon curd tahnaa. Kahdeksaan kuppikakkuun riittää 2dl kermaa. Vaniljakreemijauhetta tarvitaan 1rkl.  Puolet kermasta värjäsin keltaiseksi ja lisäsin joukkoon 1tl lemon curd tahnaa.

Tyllana käytin pientä tähtityllaa. Luulen että #32 7mm tylla on aika lähellä omaani.
Sillä tuli hauskoja simpukkamaisia kuorrutuksia. Tein sitten päälle vielä silikonimuotilla tummasta ja valkoisesta suklaasta meriaiheisia koristeita. 


 Ranta-aiheisia kuppikakkuja. Aiemmat ranta-aiheiset kuppikakut löytyvät täältä. Rantakakku löytyy täältä. Kesäinen juustokakku jäätelökoristelulla löytyy täältä. Rantateemalla täältä.


Kommentit

  1. Hei ootko käyttänyt agar-agaria paljon? Mä itse vältän liivatetta parhaani mukaan, yleensä jämäköitän suklaalla ja tuorejuustolla. Käytän liivatetta ihan vain pakon edessä, vaikka lihaa syönkin silloin tällöin niin mua kuvottaa se ajatus kun tiedän mitä liivate sisältää. Lisäksi liivate on musta yllättävän arvaamatonta. Jos sitä on liikaa niin rakenne on liian hyytelö ja jos taas liian vähän niin kakku ei hyydy, ei ainakaan kokonaan.
    No ainahan ei suklaata tai tuorejuustoa voi käyttää mutta olen kuullut että agar-agar maistuisi täytteistä läpi joten sitä en ole kokeillut. Olisi kyllä kiva löytää joku liivatteen korvike, joka on yhtä hyvä. Onko sulla kokemusta tai tietoa millä sitä agar-agarin mahdollisesti läpitunkevaa makua voisi peittää? Oon kyllä ollut tyytyväinen suklaan ja tuorejuuston yhdistelmään mutta esim. maidottomiin kakkuihin se ei sovi.

    Ihanan näköisiä muffinsseja muuten :) Mä olen viime ajat sotkenut tässä kotona vain raparperilla ja marjoilla mutta voisi pitkästä aikaa tehdä jotain suklaistakin... Tosin meillä muffinssit on miehen käsialaa :D

    VastaaPoista
  2. En ole paljon agar agaria käyttänyt kun sitä on ollut niin vaikea löytää. Nyt pitää testailla :)

    VastaaPoista
  3. Ihania kakkusia olet taas leiponut. Arvontapakettini tuli perille ja wau, miten kivoja juttuja se sisälsikään :) Kaikki tulevat käyttöön. Lapseni oli haltioitunut kalakynttilöistä. Kaikki tulevat käyttöön. Aito vaniljasokeri on lempimausteeni, ah ihanuutta. Kiitti vielä kerran.
    t. Nelliina

    VastaaPoista
  4. Minä käytän lähes aina liivatetta, mut jos pitää tehdä esim vegaani leivonnainen niin käytän sit agar agaria. Kiva vinkki toi siirappi, kiitos! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3