maanantai 1. kesäkuuta 2015

Ristiäiskakut Ellille (video)
Nämä kakut menivät pienen Elli tyttösen ristiäisiin. Alempaan kakkuun otin hieman mallia Pionilaaksolta. Ylempään kakkuunkin sain mallikuvan, mutta en kyllä yhtään tiedä kenen designia kakku alunperin on.

Ylempi kakku on 20cm ja alempi 20x20cm sokerikakkupohja. Täytteenä ylemmässä on suklaamoussea ja kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa. Alemmassa valkosuklaamoussea ja lemon curdia.


 Neliökakun kuorruttamiseen meni 6dl kermaa ja 2rkl vaniljakreemijauhetta. Tämä kakku on kuorrutettu vihreällä sokerimassalla.
Koristeet ovat kukkamassaa.

Kakun kuorruttamisesta voi lukea tarkemmin täältä.
Youtubesta löytyy myös video kakun kuorruttamisesta ja tietopaketti eri muotoilumassoista.


Neliökakku on kuorrutettu kermavaahdolla. Päällä sokerimassapalanen ja koristeet kukkamassasta.


Latasin YouTubeen videon eri kuorrutustekniikoista.


Onnea koko perheelle!

4 kommenttia:

 1. Ihan mahtavaa kun sä jaksat tehdä noita videoita! Joskus onnistuminen on niin pikkujutuista kiinni, mitkä ei luetun ohjeen kautta välttämättä välity mutta näkemällä tajuaa. Se on totta että tekemällä oppii mutta paljon kantapäitä välttää sillä kun hakee oppia niiltä jotka jo osaa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) kiva jos videoista on hyötyä

  VastaaPoista
 3. Minä taas moi!
  Hei tuli tuossa mieleen että kun sulla on täällä tosi mahtavan paljon gluteenittomia kakkujuttuja niin mitenkäs gluteeniton koristelu? Onko massat, valmiskoristeet ym lähtökohtaisesti gluteenittomia? Mä kun en yleensä osta leivontajuttuja kuin sen minkä käytänkin niin en ole näihin niin perehtynyt mutta tuli vaan mieleen.

  VastaaPoista
 4. No moi :D sokerimassat ym kuorrutteet on yleensä gluteenittomia :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3