maanantai 6. heinäkuuta 2015

Dummy cake vol.9Tämmöisen koristekakun tein viisivuotishääpäiväämme varten. Pidämme vain pienet kahvittelut eikä ole järkeä tehdä mitään todella suurta kakkua, joten päätin tehdä tämmöisen ihan vain koristeeksi juhlapöytään, jossa on muutakin kultaista koristusta.

Pohjat ovat 24cm, 20cm ja 15cm styrox pohjia. Kakun kuorruttamiseen meni noin kilo valkoista massaa. Keskimmäinen kerros on suihkutettu kultaisella elintarvikespraylla. Alin kultainen nauha ei ole syötävää, mutta muut koristeet olisivat syötäviä.


 Pitsi on tehty confetin kultaisesta pitsijauheesta. 
Jauhe on näppärä, kun se on käyttövalmista sellaisenaan. 


Tarkemmin pitsiaineen käytöstä voi lukea täältä.
Tuon kultaisen pitsiaineen voi laittaa uuniin kuivumaan, jolloin valmistuksessa ei kestä kauaa.
Kannattaa kuitenkin testata esim. kynnellä, jääkö pitsiin jälkeä painettaessa. Pitsin tulee olla kovaa, jolloin se on täysin kuivunutta. Jos massaan jää jälki painettaessa, tulee sen antaa vielä kuivua uunissa tai muuten pitsi ei irtoa matosta.


Ylin kerros on koristeltu pikeerillä. Kukat ovat sokerimassaa. Tarkemmin kakun kuorruttamisesta massalla voi lukea (ja katsoa videon) täältä. Vinkit styrox pohjan kuorruttamiseen löytyy täältä. Jos ei omista piping geliä, voi käyttää esim. veden ja tomusokerin seosta tarttumapintana.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3