Itse tehty elintarvikeliima



Elintarvikeliimaa saa valmiina leivontatarvikeliikkeistä, mutta sitä on helppo tehdä myös itse.
Vesikin käy tarvittaessa liimana koristeita tehdessä, mutta kun sekaan lisää hieman cmc-jauhetta tai tragant-jauhetta, tulee sidoksesta kestävämpi. Isot koristeet kannattaa liimata kiinn kakkuun kKauppojen sokerikuorrutteilla tai itse tehdyllä pikeerillä. Myös sokerimassasta ja vedestä voi muovata paksun liimamaisen tahnan.

Keitä vajaa ½dl vettä ja jäähdyttele se huoneenlämpöiseksi. Lisää purkkiin maustemitallinen cmc/tragant-jauhetta. Sulje korkki ja ravista hyvin. Anna seoksen tekeytyä huoneenlämmössä 24h. Purkin pohjalla on aluksi jauhejämiä, mutta ne liukenevat seokseen. 


Jos seos on 24h päästä liian löysää, lisätään jauhetta. Jos se on liian paksua, lisätään vettä.

Tragant/cmc-jauhetta saa leivontatarvikeliikkeistä. Kun jauhetta lisää sokerimassan joukkoon, saadaan kukkamassaa. Tarkemmin eri massoista voi lukea täältä.

Kommentit