Halloween piñatakakku



Tämän kakun ulkoasussa ei ole paljon uutta viime vuotiseen verrattuna. Mutta sisus on eri, sillä kakun sisältä paljastuu tasku, joka on täynnä karkkeja. Yksi ensimmäisiä fantasiakakkujani oli myös kurpitsakakku. Ystäväni päätti järjestää lapsille halloweenbileet ja pyysi minua tekemään tämmöisen kurpitsakakun juhliin. 

Kakku on koottu kääretorttupohjasta kulhoon. 
Tarkemmin kakun kokoamisesta kulhoon voi katsoa tästä videosta.

 Kakussa on täytteenä suklaa- ja valkosuklaamousset. Kakku on kuorrutettu valkosuklaa-tuorejuustokreemillä, jota on värjätty oranssilla ja vihreällä pastavärillä.

Valkosuklaa-tuorejuustokreemi

250g voita
275g tomusokeria
185g valkosuklaata
100g tuorejuustoa

Vaahdota voi kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi (n.5min). Lisää tomusokeri vähitelleen ja sekoita tasaiseksi. Lisää sula valkosuklaa ja tuorejuusto. 
Kauhaise pari rkl moussea eri kulhoon ja värjää se vihreällä pastavärillä.
Värjää loppu kreemi oranssilla pastavärillä.
 
Tasku kannattaa vuorata suklaalla, jottei kakun kosteus pilaa karkkeja.
Suklaa estää myös kakkua romahtamasta. 

Kuorrutus
Kuorruttamisesta minulla ei valitettavasti ole videota. Levitin ensin kreemiä ohuelti kakun päälle ja nostin kakun jähmettymään jääkaappiin. Sen jälkeen kuorrutin kakun paksummalti oranssilla kreemillä ja vedin veitsellä tuommoiset urat kakun pintaan alhaalta ylös. Vihreällä kreemillä pursottelin sitten kannan.

Silmät, nenä ja suu on tehty kick-lakritsipatukasta. 
Kaulin patukan levyksi ja leikkasin palaset puukolla.

Hox!
Kreemin päälle ei kannata laittaa sokerimassakoristeita, sillä ne sulavat liivatetta sisältävän kreemin päälle! Tuorejuusto sisältää liivatetta. Sokerimassakoristeet voi laittaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua, jolloin ne eivät kerkeä mennä pilalle. Kick-patukka pysyi hyvänä tämän kreemin päällä.


Juhlissa oli niin hämärä valaistus, että en meinannut saada kunnon kuvia.
Mutta tästä ehkä näkyy hieman tuo karkkisisus. Toimi tosi hyvin.


Tässä vähän meidän halloweenkynttilöitä.


 

Kommentit