perjantai 16. lokakuuta 2015

Pumpkin mug cake



Mukikakut ovat meganopeita tehdä muutamalle syöjälle. Ja mikään ei estä tekemästä tätä ohjetta moninkertaisena isompaankin kakkuvuokaan. Kannattaa vain muistaa, että mikroon ei kannata laittaa metallivuokaa. Minulla jäi tässä joku aika sitten suklaata sulatettaessa pieni pala foliota kulhon pohjalle ja nätin salaman kyllä löi.

Olen nyt syksyllä kokeillut erilaisia kurpitsaohjeita ihastunut niihin täysin.
Tästä ohjeesta tulee pieni mukikakku yhteen mukiin.

4rkl jauhoja
1/4tl leivinjauhetta
2rkl intiaanisokeria (tai tavallista)
2rkl maitoa
½rkl öljyä
2rkl kurpitsasosetta

Mikäli ei halua tehdä kurpitsamausteseosta erikseen, voi tähän reseptiin käyttää:
 1/4tl muskottipähkinää, ½tl kanelia, ripaus inkivääriä ja ripaus neilikkaa

Sekoita kaikki ainekset kupissa. Muumimuki on aika passeli näihin. Laita muki mikroon 1min 15sek ajaksi täydelle teholle. Mikäli kakku ei ole täysin jähmettynyt, laita se uudelleen mikroon 15sek pätkiksi. Mikäli teet useamman mukin kerralla, paista ne yksitellen.


3 kommenttia:

  1. Pakko kokeilla näitä mukikakkuja pian! Josko viikonloppuna pikaiseeen makeannälkään :)

    VastaaPoista
  2. voiko marjoja,banaania-hedelmiä tms käyttää jos/kun ei oo kurpitsaa

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3