Kurpitsajäätelö

 

Kyllä, kurpitsasta voi tehdä myös jäätelöä! Kurpitsamausteet tuovat tähän ihanan jälkiruokamaisen aromin. Tätä ohjetta varten ei tarvita jäätelökonetta.
Ohjeella tulee noin litra jäätelöä.

2,5dl kermaa
½prk (n.200g) kondensoitua maitotiivistettä
200g kurpitsasosetta 
1-2rkl vaahterasiirappia

Ensimmäiseksi kuori kurpitsaliha kuoresta ja keitä kurpitsan palasia vedessä noin 15min. Voit myös pilkkoa kurpitsan vain suuriin osiin ja paahtaa palasia uunissa 250 asteessa 15-20min, jolloin kuori irtoaa helpommin. Soseuta kurpitsa. Mikäli seos on vetistä, valuta se vielä harson läpi. Tähän ohjeeseen voi käyttää perus talvikurpitsaa tai myskikurpitsaa. 

Vaahdota kerma. Lisää kondensoitumaito. Lisää kurpitsasose ja mausteet. Maista seosta ja lisää mausteita tarvittaessa. Aloita aina yhdestä tee-/ruokalusikallisesta.

Kaada seos pakastuksen kestävään rasiaan ja pakasta jäätelöä vähintään 6h.



 Tuli todella ihanaa! Tähän leivonnaiseen on näppärä käyttää mahdollinen ylijäämäkurpitsasose. Yhdestä isosta (halloween) kurpitsasta tulee niin paljon sosetta, että siitä tekee vaikka kuinka monta eri leivonnaista. 


Kommentit

  1. No nyt on ehdottomasti ihan uusi käyttöidea kurpitsalle, joka ei oo koskaan ennen tullu vastaan! :D Varmasti tosi hyvää, on niin ihanan näköistäkin ja ihanan kuulonen resepti! :)

    VastaaPoista
  2. Kiva ku tulee keksittyä jotain uutta :D

    VastaaPoista
  3. Oi, kuullostaa ihanalta! Rakastan kaikkia kurpitsaherkkuja. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3