Kurpitsalevite



Tämä on yksi parhaita konsteja saada käytettyä ylijäämä kurpitsasose. Yhdestä isosta kurpitsasta tulee niin paljon sosetta, että harvoin sitä määrää saa kokonaan kerralla käytettyä. Osan voi tietty pakastaa, mutta tällöin kannattaa soseesta tehdä hilloa sokerin avulla, jolloin säilyvyys paranee.

Tämä kurpitsalevite on ihanan mausteista ja se sopii hyvin leipien, croissanttien, pullan, kakun ym väliin. Mihin vain! Vähän kuin nutella. Levite saa makunsa mm. kanelista, inkivääristä, muskottipähkinästä ja neilikasta.

n.200g kurpitsasosetta
n.30g omenasosetta (tai puolikas pieni omena)
½dl ruskeaa sokeria
2rkl valkoista sokeria
½dl vettä

Itse ruukaan keittää kurpitsapalat vedessä ja soseuttaa sitten ne soseeksi. Säilyvyyden parantamiseksi, voi soseesta tehdä hilloa. Blogista löytyy paljon reseptejä, joihin on käytetty kurpitsasosetta, kuten esim. kurpitsapiirakka, kurpitsajuustokakku, kurpitsajäätelö, kurpitsamuffinssit, kurpitsalatte ym.

Omenasoseena voi käyttää esim. Bonnen valmissosetta. Löytyy marketeista usein hillohyllystä. Vauvojen soseitakin voi käyttää. Tai sitten voi kuoria puolikkaan omenan ja raastaa sen hienoksi raasteeksi.

Sokereina käytin intiaanisokeria (ruskea sokeri) ja tavallista valkoista sokeria.
Myös fariini- tai muscovadosokeria voi käyttää. Fariinisokerista tulee hieman karamellimainen aromi ja muscovadosokerista lakritismainen aromi.

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keittele seosta 5-10min minuuttia, kunnes se sakenee. Maista sosetta ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Purkita ja säilytä jääkaapissa. Levite säilyy hyvin parisen viikkoa kylmässä. Tämän voi myös pakastaa.


Levite sopii hyvin jouluun.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3