maanantai 21. joulukuuta 2015

Luukku 21: PiparitöitäLuukusta 21 paljastuu muutama piparityö. Montaa en tänä vuonna kerennyt tekemään, mutta piparityöt kategoriasta löytyy lisää piparityöideota.

Tässä kuopuksellemme tehty piparitraktori.
Tarkemmat ohjeet kokoamiseen löytyy täältä.

Testasin tällä kertaa pikapikeeriä, instant royal icing mix. Toimi ihan hyvin.


Meillä kuopus sanoo "attoi". 
Aika lähellä...

Muumitalo


 Sitten Muumitalo. Tämä on tullut tehtyä aiempina vuosinakin ja joka kerta totean että hullujen hommaa. Silti pitää aina yrittää uudestaan josko seuraava kerta olisi helpompi. Voisinpa melkein todeta, että ei ole. Nimittäin kun parin vuoden välein tämän väsää, niin eipä siinä tule paljon opittua mitään. Ja sekin mitä tulee opittua, tulee unohdettua!

Noh, joka tapauksessa taas on talo pystyssä ja kaikki sen kyllä varmaan muumitaloksi tunnistavat. Tämänkin koristeluun käytin tuota Tohtori Testaa valmispikeeriä. Talon osat on tällä kertaa kiinnitetty myöskin pikeerillä, kun kyllästyin kuuman sokerin aiheuttamiin palovammoihin.


Talon kokoamisesta löytyy jopa ihan video youtubesta. Mikään maailman paras ohjevideo se tosin ei ole, vaan lähinnä projektin etenemisvideo... Tosin annan minä muutamia vinkkejä, joista ehkä on hyötyä taloa kasatessa.  Muumitalomuotteja saa mm. marketeista, leivontatarvikeliikkeistä ja nettikaupoista.

Musiikki videon taustalla on Sumio Shiratorin käsialaa. Japanilainen Shiratori on yksi lempisäveltäjistäni ja aivan guru alallaan. Hän on ainut oikea muumimusiikin säveltäjä.

Ikkunakoristeet


Tässä vielä yksi kiva koristeluidea. Löysin Tokmannilta tuommoisia valmispipareita, joissa on reikä ripustusta varten. Toki tuommoisia pipareita on helppo tehdä itsekin.

Koristelin piparit pikeerillä ja ripustin langalla verhotangosta roikkumaan.
Lisäkoristeina on piparimuotteja.Ikkunatarra mahtaa olla kirjakaupasta. En tiedä sainko vangittua kameralla tätä koristusta kovin hyvin. Itse tykkään kovasti.


Varsinkin pimeää taustaa vasten tämä näyttää kivalta.


Pikku leipurit.


 6v väsäs hienoja pipareita. Mm. joululuu...
Tuo S-kirjain on aika hauska. En tiedä mistä hän sen keksi. 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3