Kakkumonsteri 5-vuotta! Sen kunniaksi flunssajuomaresepti!



Blogipostaus nro 1000! 
 
Aika paljon on tullut viidessä vuodessa kirjoiteltua.
Kakkumonsteri blogi täyttää tänään 5 vuotta!
 
Juhlan kunniaksi paljastan hyvän flunssajuoman, jota voi hörppiä sillä aikaa kun luonto parantaa taudin. Toki virusflunssa paranee aina itsestään, mutta oireita on kyllä pakko hoitaa tai elämä menee sietämättömäksi. Minulla tämä juoma parantaa oloa joka kerta!

Semmoinen varoituksen sana, että välttäkää turhia antibioottikuureja, sillä antibiootti on tarkoitettu hengenpelastavaksi lääkeeksi ja se pistää elimistön niin sekaisin, että turhaan niitä ei missään nimessä kannata syödä. Keholta menee keskimäärin 8kk toipua yhdestä kuurista ja tänä aikana on infektiokierre valmis, koska keho on herkempi saamaan heti uuden taudin toisen perään. Oikealla ruokavaliolla saa paljon parempaa vaikutusta aikaan kun turhalla kuurilla. Poskiontelotulehdus ja keuhkoputken tulehdus eivät yleensä ikinä vaadi antibioottia, vaan kortisonia. Antibiootti on oikein käytettynä yksi ihmiskunnan parhaista keksinnöistä. Mozart kuoli todennäköisesti streptococcisepsikseen ja Strauss Senior tulirokkoon.
 

Tämä juoma on täynnä antioksidantteja ja parantaa oloa yllättävän paljon. Tulisen kastikkeen voi jättää pois, mikäli maha ei sitä kestä. Tämä kuitenkin avaa nenää ja onteloita, joten poskiontelo-oireilijoille se on kätevä.

2 annosta

2 (suomalaista) tomaattia
1-2 valkosipulinkynttä
½ sitruuna
(tulista kastiketta/hot sauce)

Hienonna tomaatit (kuorineen päivineen) ja kuorittu valkosipulinkynsi tehosekoittimessa. Purista puolikkaan sitruunan mehu joukkon ja lisää vielä tulinen chilikastike. Kastiketta voi lisätä niin paljon kuin kroppa sietää.
 
Juomasta tulee todella sileää, joten tomaatteja ei kannata vaivautua kuorimaan. Kaada juoma mukiin ja lämmitä vielä mikrossa 1min ajan, jolloin juoma lämpeää, mutta ei missään nimessä kerkeä kiehua. Kattilassakin voi juoman lämmittää, kunhan se ei vain pääsee liikaa kuumumaan, ettei hyvät ainesosat kuole.

Tämä juoma on kaikenlisäksi hyvää! Maistuu hieman spagettikastikkeelle, mutta ei ole yhtään ällöä. Tästä itse asiassa saakin supernopean pastakastikkeen!

Kylmänä
Jos kärsii äänihuulitulehduksesta ja lievästä hengenahdistuksesta, joisin juoman mielummin kylmänä.
Itsellä tämä juoma selkeästi piristi oloa ja nopeutti räkätaudin parantumista. Kiva nauttia välillä luonnon omia rohtoja apteekkimömmöjen sijaan. 

Myös hunajaa käytettiin muinoin lääkkeenä ja se sisältää paljon antioksidantteja. Itse usein sekoitan veden joukkoon sitruunaa, hunajaa ja jodioitua merisuolaa, jolloin tulee ihanan terveellinen ja piristävä juoma. Sitruunakin on loppupeleissä aika ihmeaine. Tämänkin juoman voi lämmittää, jos kärsii kovin räkäisesti olosta. Lämpö irroittaa räkää, mutta aavistuksen turvottaa limakalvoja, joten hengenahdistuksesta kärsiville en suosittele kuumaa juomaa. Mielummin pakkaseen hengittelemään kylmää ilmaa. Believe me.

Myös chia-siemenet ja mustikat ovat loistavia antioksidantin lähteitä!

 
Tervettä uutta vuotta kaikille ja nautitaan ihanasta talvisäästä!

Kommentit

  1. Pakko puuttua nyt noihin antibiootteihin. Intissä sairastuin muutama vuosi sitte tosi pahoin. Ei hoidettu, kun ei ylläri ylläri uskottu että olen oikeesti kipee. Hoidettiin vasta, kun oli jo keuhkokuume ja jouduin sairaalaan viikoksi ja suonensisäistä antibioottikuuria jatkettiin vielä 2vk kotona ja tämän päälle 2 tavallista antibioottikuuria. Tässähän menee oma vastustuskykykin pipariksi, kun antibiootit tuhoaa myös omia hyviä pöpöjä.
    Olen siis EDELLEEN jatkuvasti kipeenä..ja millon mitäkin tulehdusta päällä. Ja siis nimenomaan antibioottia vaativaa. Olen vähä väliä antibioottitipassa, kun normaalit kuurit ei enää muhun tepsi. Nytkin olin pienen pissatulehduksen takia tipassa, kun ensin tavallinen kuuri ei toiminut ja oireet senkun paheni kuurin aikana...ja toisen kuurin, jonka sain heti perään.
    Eli samoilla linjoilla. Vaikka kuinka lääkärit usein selittää, ettei antibiootille tule vastustuskykyä niin kyllä j*malauta tulee!
    Ja sitten kun ne antibiootit on tuhonnu kaikki omat tarpeelliset pöpöt, ollaan jatkuvasti millon minkäkin pöpön kourissa. Mulla ollut tässä 3v aikana 4 verenmyrkytystä (sairaalahoitoa vaativaa!), vain koska pikkutulehdukset on mulle vaarallisia.
    T. Lähihoitaja

    VastaaPoista
  2. Harmi. :/ intistä saa tosiaan helposti vakavia infektioita. Minä olen ihan megatarkka antibioottien kans. Määrään niitä vain kun aihetta on. Keuhkokuumeenkin kyllä tunnistan, sen verran kokemusta on. Jos ei ole varma niin ottaa potilaan seuraavana päivänä kontrolliin :) Voimia sissille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks nykyään lääkärit ei oo lykkäämässä kaikkeen pikkuvaivaan antibioottia. Mutta löytyy sitten niitä potilaita, jotka niitä vaatimalla vaatii..toiset lääkärit antaa periksi. Itse syön niin vähän mitään lääkkeitä kun ikinä mahdollista. Nyt tietty nuo antibiootit sekoittanu koko elimistön. Toivottavasti pääsee niistä pian eroon niin, että ehtii kroppa normalisoitumaan.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3