Suklaa-appelsiiniraakakakku



Raakakakut ovat terveellisiä, mutta kaloripitoisia. Ne sisältävät paljon hyvää rasvaa ja vähän huonoja hiilihydraatteja. Pala tätä kakkua toimii hyvin esim. välipalana. Ja juhliinkin kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos haluaa tarjota jotain vähän terveellisempää. 

En tehnyt tähän kakkuun pohjaa ollenkaan, koska minusta se on loppupeleissä ihan turha, sillä täytteessä on jo paljon pähkinöitä.

18cm vuoka
8-10:lle

3dl cashewpähkinöitä
2 appelsiinia
1dl raakakaakaojauhetta
1dl kaakaovoita
½dl hunajaa 
½tl vaniljajauhetta

Liota pähkinöitä kylmässä vedessä 8h.
 
Pese ja lohko appelsiinit. Laita pähkinät appelsiinipalojen kanssa blenderiin ja hienonna sieleäksi. Kyllä, appelsiinit nakataan kokonaisena blenderiin, ei kuorita. Lisää kaakaojauhe, hunaja ja vanilja. Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi blenderissä.
 
Vuoraa 15-20cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele seos vuokaan.
Laita jääkaappiin yön yli.


 Vinkki!
Hunajan voi korvata myös vaahterasiirapilla. 

Raakakaakaojauhetta ei paahdeta, koska raakaruoan lämpötila ei saa nousta yli 50 asteeseen. Kaakaon maku tulee kunnolla esiin vasta, kun se on paahdettu, joten jos haluat kakkuun kunnolla kaakaon makua, käytä tavallista kaakaojauhetta. Tällöin kakku ei enää ole raakakakku, mutta jos se ei haittaa, niin suosittelen käyttämään tavallista kaakaojauhetta.


Minä tykästyin tähän kakkuun kovasti. Yksi parhaita raakakakkuja ikinä. Mutta pieni pala riittää, tämä on todella tuhtia.

Kommentit

  1. Mun on ollut tarkoitus tehdä raakakakkua vaikka kuinka kauan, mutta en ole vielä saanut aikaiseks. Tämä kuulostaa hyvältä, taidanpa napata resptin talteen. Jos vaikka jossain välissä sais aikaiseks tehdä tällaisen. :)

    VastaaPoista
  2. Tämä resepti oli kyl hyvä. Varsinkin jos ei pidä kookoksesta. Tämä ohje on kuitenkin oma suosikkini: http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2015/03/kookos-suklaaraakakakku.html. Siinä vain maistuu hieman kookos. =)

    VastaaPoista
  3. Oi, miten herkullisen näköinen kakku! Suklaa ja appelsiini ovat kyllä ihana yhdistelmä :)

    VastaaPoista
  4. Oh miten hyvännäköistä ja kuuloista! Appelsiinin ja suklaan yhdistelmä on hivellyt miun makuhermojani vasta lähiaikoina, mutta nyt oon ihan koukussa.. Tätä teen heti varmasti kun on jotkut juhlat vaan! NAM! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3